Početna » Slajder » Milorad Krivokapić na čelu Vaterpolo saveza Srbije !

Milorad Krivokapić na čelu Vaterpolo saveza Srbije !

IMG_3869

Na 12. redovnoj Skupštini Vaterpolo saveza Srbije održanoj u četvrtak u hotelu BW Mladost nekadašnji vaterpolo as, i trener Milorad Krivokapić izabran je za predsednika organizacije. On je dobio podršku 22 prisutna delegata, dok je protivkandidat Viktor Jelenić dobio 11 glasova. Treći kandidat Zoran Avramović pismeno je obavestio Skupštinu da povlači kandidaturu. Tako je nakon krize duže od godinu dana i kratkog mandata Zoran Babića VSS konačno dobio prvog čoveka koji bi trebalo da bude na funkciji naredne četiri godine.

Tokom pretstavljanja kandidature, neposredno pred glasanje Krivokapić je rekao da je jedan od osnovnih ciljeva u narednom periodu osvajanje zaltne olimpijske medalje na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

“ Svetsan sam šta se očekuje, moramo da prevaziđemo teškoće. Trenutak je za jedinstvo kakvo nije dugo viđeno. Glavni cilj je osvajanje zlata u Brazilu. Dosta je bilo ideja o osvajanju neke medalje, hoćemo zlato“, kazao je on.

U okviru svog programa nekadašnji reprezentativac i osvajač zlatne svetske i olimpijske medalje najavio je rešavanje loše finansijske situacije, dobijanje statusa sporta od nacionalnog značaja i marketinške aktivnosti.

Poznato je da dug VSS-a iznosi oko milion i 600 hiljada evra, od čega je glavni deo dugovanje igračima i stručnom štabu. Krivokapić je rekao da bi najveći deo duga trebalo da se sanira do Evropskog prvenstva u Beogradu 2016. godine, uglavnom saradnjom sa sponzorima.

“ Nastali dug uglavnom je posledica uspeha ekipe, a ne neuspeha i mislim da je to osnova iz koje treba da napravimo dobre odnose sa sponzorima, stabilnim i finansijski uspešnim kompanijama“, kazao je on tokom pretstavljanja programa.

Pre izbora predsednika Skupština je usvojila izveštaje vršioca dužnosti predsednika, kancelarije VSS, Stručnog saveta i disciplinskog suda. Izveštaji o radu i poslovanju tokom 2013. su usvojeni velikom većinom glasova, a najviše sporenja bilo je oko rada Disciplinskog suda, koji je prema rečima predsednika Sretena Đorđevića zbog neusklađenih statuta i drugih akata nije u stanju da blagovremeno donosi odluke o mandatnim i drugim kaznama.

Iz izlaganja Đorđevića proizilazi da u slučaju disciplinskog postupka tokom finala plej-ofa prvenstva Srbije sud ne bi mogao blagovremeno da izrekne kaznu čime se dovodi u pitanje regularnost takmičenja. O tom problemu Skupština će dalje raspravljati nakon izbora predsednika.

Pošto su usvojeni izveštaji kandidati su predtsavili svoje programe koji su u široj formi dostavljeni svim klubovima, nakon čega je usledilo glasanje. Zoran Avramović koji j etrebalo da bude treći kandidat pismeno je povukao kandidaturu.

Od prisutnih 36 delegata klubova (od ukupno 49 koliko ima članstvo) 22. je podiglo plavi karton koji je značio glas za Krivokapića dok je 11 u ruci držalo crveni koji je pretstavljao podršku Jeleniću. Jedan delegat je bio susdržan a dvoje nije glasalo. Nakon izbora usledila je pauza nakon koje će novi predsednik izneti svoj predlog za članove upravnog odbora.

Od smene Velibora Sovrovića početkom prošle godine Vaterpolo savez Srbije funkcionisao je bez predsednika i Upravnog odbora, osim kratkog perioda od septembra i oktobra kada je na funkciji bio Zoran Babič koji je nakon jednoglasne podrške skupštine proveo tek nešto više od mesec dana na funkciji.

Milorad Krivokapić rođen je 8. januara 1956 u Bijeloj (Crna Gora), kao golman nastupao je za Partizan i reprezentaciju Jugoslavije sa kojom je osvojio olimpijsko srebro 1980. i zlato 1984. Bio je i šampion sveta 1986. godina, u kojoj je u izboru FINA proglašen i za najboljeg vaterpolistu sveta.

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, vodio je mlađe selekcije Jugoslavije, bio trener Crvene zvezde, a radio je i u Saudijskoj Arabiji.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace