Početna » Slajder » Sve izvesnija regionalna liga !

Sve izvesnija regionalna liga !

vaterpolo liga Sr,Hr, CG

Regionalno takmičenje u vaterpolu u kome bi zajedno sa hrvatskim i crnogorskim učestvovali i srpski timovi sve je izvesnije. U utorak su se u Šibeniku sastali predstavnici hrvatskih klubova i federacije, i kako prenosi HRT, dali zeleno svetlo za učeće klubova u regionalnom takmičenju. U hrvatskom savezu ističu da bi domaće prvenstvo trebalo da zadrži važnu ulogu, ali da bi kvalitet regionalne lige mogao da popravi imidž vaterpola i doprinese polpularnosti.

„Iako je na sednici bilo različitih mišljenja, generalni zaključak donesen većinom glasova je da hrvatsko prvenstvo ne smije biti upitno te da to natjecanje mora zadržati svoju važnost i vrijednost. Klubovi veće snage i vrijednosti, sukladno vlastitim željama, slobodni su sudjelovati u regionalnoj ligi 10 najboljih klubova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Ta bi liga ima veliki kvalitativni značaj i bila itekako zanimljiva, kako sponzorima i ulagačima, tako i medijima te široj javnosti. Liga bi se formirala po principu kvalitete i izvrsnosti. Prijedlozi idu u smjeru da sedam ili osam najboljih kubova direktno ulazi u sustav natjecanja, a dva ili tri kluba kroz dodatne kvalifikacije“, rekao je visoki funkcioner Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić.

Prvi sastanak predtsavnika Hrvatske, Srbije i Crne Gore održanje krajem prošle godine u Zagrebu, a svi učesnici usaglasili su se da bi zajedničko takmičenje bilo u opštem interesu. Po rečima Bukića naslućuje se da još uvek nije dogovoren tačan format lige, a jedan od predloga je da je čini 10 ekipa. Takav predlog ide na ruku kvalitetu tamičenja na uštrp masovnosti, a u tom slučaju sigurno učešće imali bi samo najbolji timovi poput Juga, Crvene zvezde, Primorja, Radničkog, Partizana, Mladosti i Jadrana iz Herceg Novog. Ostala mesta popunila bi se kroz kvalifikacioni turnir.

Više detalja biće poznato nakon sastanka predstavnika tri federacije krajem januara u Beogradu. Liga bi počela u septembru, a organizatori računaju da bi visokim kvalitetom mogli privući sponzore, i garantovati televizijske prenose.

Ostaje pitanje u kakvom će takmičenju učestvovati timovi za koje neće biti mesta u prvom izdanju regionalne lige, i to je svakako jedan od najvažnijih pitanja za hrvatsku i srpsku federaciju. Ipak, to ne bi smelo da omete napore za formiranje najjače vaterpolo lige na svetu koja bi sigurno privukla pažnju medija i javnosti, i kako se nadaju organizatori sponzora.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace