Početna » Slajder » Sve izvesnija regionalna liga !

Sve izvesnija regionalna liga !

vaterpolo liga Sr,Hr, CG

Regionalno takmičenje u vaterpolu u kome bi zajedno sa hrvatskim i crnogorskim učestvovali i srpski timovi sve je izvesnije. U utorak su se u Šibeniku sastali predstavnici hrvatskih klubova i federacije, i kako prenosi HRT, dali zeleno svetlo za učeće klubova u regionalnom takmičenju. U hrvatskom savezu ističu da bi domaće prvenstvo trebalo da zadrži važnu ulogu, ali da bi kvalitet regionalne lige mogao da popravi imidž vaterpola i doprinese polpularnosti.

„Iako je na sednici bilo različitih mišljenja, generalni zaključak donesen većinom glasova je da hrvatsko prvenstvo ne smije biti upitno te da to natjecanje mora zadržati svoju važnost i vrijednost. Klubovi veće snage i vrijednosti, sukladno vlastitim željama, slobodni su sudjelovati u regionalnoj ligi 10 najboljih klubova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Ta bi liga ima veliki kvalitativni značaj i bila itekako zanimljiva, kako sponzorima i ulagačima, tako i medijima te široj javnosti. Liga bi se formirala po principu kvalitete i izvrsnosti. Prijedlozi idu u smjeru da sedam ili osam najboljih kubova direktno ulazi u sustav natjecanja, a dva ili tri kluba kroz dodatne kvalifikacije“, rekao je visoki funkcioner Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić.

Prvi sastanak predtsavnika Hrvatske, Srbije i Crne Gore održanje krajem prošle godine u Zagrebu, a svi učesnici usaglasili su se da bi zajedničko takmičenje bilo u opštem interesu. Po rečima Bukića naslućuje se da još uvek nije dogovoren tačan format lige, a jedan od predloga je da je čini 10 ekipa. Takav predlog ide na ruku kvalitetu tamičenja na uštrp masovnosti, a u tom slučaju sigurno učešće imali bi samo najbolji timovi poput Juga, Crvene zvezde, Primorja, Radničkog, Partizana, Mladosti i Jadrana iz Herceg Novog. Ostala mesta popunila bi se kroz kvalifikacioni turnir.

Više detalja biće poznato nakon sastanka predstavnika tri federacije krajem januara u Beogradu. Liga bi počela u septembru, a organizatori računaju da bi visokim kvalitetom mogli privući sponzore, i garantovati televizijske prenose.

Ostaje pitanje u kakvom će takmičenju učestvovati timovi za koje neće biti mesta u prvom izdanju regionalne lige, i to je svakako jedan od najvažnijih pitanja za hrvatsku i srpsku federaciju. Ipak, to ne bi smelo da omete napore za formiranje najjače vaterpolo lige na svetu koja bi sigurno privukla pažnju medija i javnosti, i kako se nadaju organizatori sponzora.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.