Početna » Slajder » Preko Lila za Budimpeštu !

Preko Lila za Budimpeštu !

Srbija devojke

Srpske reprezentativke u petak u Lilu počinju nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Budimpešti. Turnir kvalifikacione Grupe B trajaće tri dana, a dve najbolje ekipe izboriće se za šampionat Evrope. Prvi rival srpkinjama u petak su vaterpolistkinje Nemačke, potom sledi duel sa svetskim prvakinjama Španjolkama u subotu, a poslednji rival je domaća ekipa Francuske.

Devojke Srbije u Francusku su se zaputile u sredu, a šansu za prolaz tražiće u mečevima protiv selekcija Nemačke i Francuske, budući da su Španjolke veliki favorit za prvo mesto. Ipak, i druga pozicija je šansa za prolaz u društvo najboljih gde će po dve ekipe iz kvalifikacione grupe A i B čekati aktuelne šampinke Italijanke, Grkinje, Ruskinje i domaće Mađarice.

Posle dosta promena u sistemu kalifikacija LEN se konačno odlučio za kvalifikacioni turnir koji će u samo tri dana tražiti maksimalan napor devojaka u borbi za veliku scenu.

Pogled srpske ženske selekcije već je uprt u 2016. godinu kada će prvenstvo Evrope biti u Beogradu, i kada bi trebalo da se devojke ravnopravno uključe u borbu sa rivalkama. Ipak, i za izazove u Lilu devojke su se naporno spremale, kroz nekoliko kampova i finalne pripreme u Bečej.

U Grupi A u Holandiji takmičiće sedomaće igračice, Velika Britanija, Ukrajina, Izrael i Portugalija.  U Holandiji će takmičenje zbog pet timova učesnika početi u četvrtak.

Prvenstvo Evrope u Budimpešti održaće se od 14. do 27. jula.

Kvalifikacija za EP Grupa B u Lilu, raspored mečeva:

Petak:

Nemačka – Srbija

Francuska – Španija

Subota:

Srbija – Španija

Francuska – Nemačka

Nedelja:

Španija – Nemačka

Francuska – Srbija

 

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.