Početna » Slajder » Milka Forcan kandidat za predsednika VSS ?

Milka Forcan kandidat za predsednika VSS ?

(Foto: milkaforcan.rs)
(Foto: milkaforcan.rs)

 

Posle ostavke Zorana Babića na mesto predsednika Vaterpolo saveza Srbije i godine u kojoj je VSS funkcionisao više bez prvom čoveka organizacije nego sa njim, u petak se u medijima pojavila vest da bi Milka Forcan mogla postati prva žena na čelu organizacije. Tu vest je preneo dnevni list Sport na internet stranici novosti.rs, a očekuje se da eventualna kandidatura bude jedna od glavnih sportskih tema u štampanim medijima u subotu. U VSS-u je za Vaterpolo vesti potvrđeno da su održani preliminarni razgovori, i da bi Milka Forcan mogla i zvanično postati kandidat.

U Vaterpolo organizaciji godina je počela smenom Velibora Sovrovića da bi potom mesto predsednika posle više od šest meseci bez prvog čoveka u oktobru preuzeo Zoran Babić. Ipak, šef poslaničke grupe Napredne stranke u Skupštini Srbije kratko se zadržao na funkciji u VSS i podneo je ostavku. Pre njegovog dolaska, i posle ostavke gotovo da nije bilo pravih kandidata koji bi se prihvatili posla u organizaciji koja je u lošoj finansijskoj situaciji.

Milka Forcan istakla se svojim poslovnim uspesima i sposobnostima u okviru kompanije Delta Holding u kojoj je radila od 1992. godine do 2010. kada ju je napustila sa mesta potpredsednika. Ona bi bila prva žena na čelu Vaterpolo organizacije u Srbiji, a i šire, a više o njenom angažmanu znaće se verovatno u danima posle praznika.

 

 

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.