Početna » Slajder » Priznanje za Nikolu Janovića i reprezentaciju Crne Gore !

Priznanje za Nikolu Janovića i reprezentaciju Crne Gore !

Crna Gora u finalu
Prva medalja sa Svetskog prvenstva: Reprezentacija Crne Gore

Kapiten reprezentacije Crne Gore Nikola Janović proglašen je za najboljeg sportistu zemlje za 2013. u izboru Olimpijskog komiteta Crne Gore. Pored individualnog priznanja kapitenu, nagradu za najbolji tim dobila je vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Odluka o pobednicima COK je doneo u nedelju, a priznanja su dodeljena u utorak. Tako je vrlo uspešna godina za nacionalni tim i kapitena zaokružena priznanjem za najboljeg sportistu i ekipu u zemlji.

Sjajni nastupi Crne Gore na Svetskom prvenstvu krunisani su srebrnom medaljom posle vrlo uzbudljivog finala u kome su se Mađari za nijansu bolje snašli, ali su Crnogorci kući poneli prvo odličje sa Svetskih šampionata. Na putu do finala pobeđena je Srbija, a potom u polufinalu i Italija. Naravno velike zasluge imao je i Nikola Janović koji je kao kapiten predvodio ekipu Ranka Perovića. On je nakon dodele priznanja istakao da je velika čast biti najbolji sportista u zemlji.

„Ovo je veliko priznanje za svakog sportistu. Pored medalja na velikim takmičenjima, biti najbolji u svojoj državi je nešto najbolje što može da se doživi. Nagradu ne doživljavam samo kao priznanje sebi, nego i čitavoj reprezentaciji Crne Gore. Iza nas je zaista izuzetno uspješna godina, kao i iza mene lično, jer sam pored srebra u Barseloni bio u finalu Lige šampiona i drugu godinu zaredom osvojio titulu prvaka Hrvatske. Zahvaljujem se COK-u i svima koji su izabrali da ja budem najbolji“, rekao je Jnaović za podgorički dnevni list Vijesti.

Pored nastupa u finalu svetskog prvenstva Janović je kao član dubrovačkog Juga osvojio prvenstvo Hrvatske, i bio najbolji pojedinac finala Lige šampiona iako je njegov tim poražen od Crvene zvezde.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.