Početna » Slajder » Otkrivena bista Đorđu Predinu – Badži !

Otkrivena bista Đorđu Predinu – Badži !

02

Uoči održavanja susreta Superkupa Evrope svečano je otkrivena bista Đorđu Predinu – Badži, po kome bazen u Bečeju od pre nekoliko meseci nosi ime. Predin je ostao upamćen među Bečejcima između ostalog i kao predsednik opštine i sportski radnik, a vaterpolo javnost ga pamti kao direktora trofejne reprezentacije Jugoslavije,  predsednika Vaterpolo saveza Srbije i tvorca moćnog Bečeja koji je 2000. godine osvojio titulu šampiona Evrope.

Lokalne vlasti u Bečeju u čast ‘Badže’ dale su ime Sportskom centru u okviru koga je i bazen, a meč Superkupa Evrope između Crvene zvezde i Radničkog u subotu bio je povod da se u holu otkrije bista čoveku koji je mnogo zadužio grad na Tisi.

Na svečasnosti je u ime LEN-a govorio Aleksandar Šoštar koji je nastupao za Bečej kada je Predin bio direktor. Ispred Opštine Bečej govorio je predsednik Vuk Radojević, a u ime Vaterpolo saveza Srbije okupljenima se obratio generalni sekretar Nemanja Marijan.

Među biranim rečima govornika koji su sa pijetetom pričali o liku i delu ‘Badže’ izdvojio se citat kojim je njegov sin završio izlaganje na svečanosti.

“ Ove objekte, šta god da se desi, niko neće moći da odnese odavde. Oni će zauvek ostati da govore o jednom prošlom vremenu“, rekao je Predin za kompleks Sportskog centra koji sada nosi njegovo ime.

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace