Početna » Domaća takmičenja » Radnički i Vojvodina ubedljivi !

Radnički i Vojvodina ubedljivi !

Radnički

Na startu 4. kola Prve A lige ubedljive pobede ostvarili su Radnički Kon Tiki, koji je u Kikindi potopio ŽAK sa 25:6, i Vojvodina koja je u novosadskom duelu bila bolja od Dunava 15:2. Derbi susret u subotu će odigrati Crvena zvezda i Partizan, a kolo u nedelju zatvaraju Nais i Banjica u Nišu.

Kragujevčani su stigli do lake pobede na gostovanju, iako u timu nije bilo Borisa Zlokovića, Zdravka Radića, Damira Burića i Aleksandra Ćirića. Već u prvoj četvrtini bila je očigledna razlika u kvalitetu, a gosti su efikasnom igrom već do poluvremena stvorili dvocifrenu razliku.

Centar gostiju Boris Popović dominirao je pred golom rivala, i završio meč kao najefikasniji igrač sa čak 6 golova, dok su po tri dali kapiten Filip Filipović, Slavko Gak, Srđan Vuksanović i Đorđe Filipović. Na drugoj strani najprecizniji je bio upravo član Radničkog na pozajmici u Kikindi Amerikanac Majkl Rozental sa dva gola.

ŽAK-u je to drugi vrlo ubedljiv poraz u nizu pošto su u 3. kolu poraženi od Crvene zvezde sličnim rezultatom 6:24. Kragujevčane u sredu očekuje debitantski nastup u Ligi šampiona,i to u Istanbulu gde gostuju Galatasaraju.

U Novom Sadu Vojvodina je lako izašla na kraj sa svojim podmlatkom iz Dunava, a neizvesno je bilo samo u prvoj deonici kada je rezultat bio 1:1, da bi u nastavku izabranici Dejana Stanojevića zaigrali odlučnije i stigli do ubedljive pobede, ukupno treće u sezoni.

U sledećem olu Vojvodina će imati teško gostovanje u Beogradu protiv Partizana, dok će Radnički u derbiju kola igrati protiv Crvene zvezde. ŽAK će pokušati da popravi utisak na gostovanju Banjici, dok Dunav doečekuje Nais.

U preostala dva meač 4. kola u subotu se sastaju Crvena zvezda – Partizan, a u nedelju Nais – Banjica.

Prva A liga, rezultati mečeva 4. kola:

ŽAK – Rad­nič­ki 6:25 (0:6, 2:7, 1:7, 3:5)

 Ba­zen: Je­ze­ro. Gle­da­la­ca: 100. Su­di­je: Ste­fa­no­vić i An­đe­lić (obo­ji­ca Be­o­grad). Igrač vi­še: ŽAK 7 (2), Rad­nič­ki 9 (4). Pe­ter­ci: ŽAK -, Rad­nič­ki 4(4).

ŽAK: D. Ro­mić, Tr­ku­lja 1, Ro­zen­tal 2, Bu­du­rin 1, Bog­da­no­vić 1, Ko­ro­vljev, Bo­san­čić, Pa­vić, Ar­nuš 1, Du­daš, M. Ro­mić, Mar­če­ta, Ko­zar­ski, Ta­la­ja.

RAD­NIČ­KI: S. Po­po­vić, B. Po­po­vić 6, Gak 3, F. Fi­li­po­vić 3, Đ. Fi­li­po­vić 3, Mi­li­čić, Ba­sa­ra 2, Ćir­ko­vić, Vuk­sa­no­vić 3, Mar­ko­vić 2, Šor­maz 2, Mi­ja­to­vić 1.

Voj­vo­di­na – Du­nav 15:2 (1:1, 5:1, 6:0, 3:0)

 Ba­zen Sla­na ba­ra. Gle­da­la­ca 50. Su­di­je: Ra­ko­vić (Be­o­grad), Be­ljin (Kra­lje­vo). Igrač vi­še: Voj­vo­di­na 14 (5), Du­nav 3 (1). Pe­ter­ci: Voj­vo­di­na 1 (1).

VOJ­VO­DI­NA: Do­bo­ža­nov (5, od­bra­na), Pet­kov­ski 2, Mak­si­mo­vić 2, Bo­ro­vić, To­holj 1, Gvo­zda­no­vić 1, Stoj­čić 1, Ća­to­vić 1, Nje­go­van 2, Va­sić 3, Mat­ko­vić, Jok­si­mo­vić 2, Te­pić (5 od­bra­na), Jo­va­no­vić.

DU­NAV: Fi­li­po­vić (6 od­bra­na), Sa­vić, Mi­tro­vić, Šće­pa­no­vić, Ma­rin­ko­vić, Pre­ko­ga­čić, Tu­bić 1, Ro­ga­no­vić 1, Vo­ji­čić, Pet­ko­vić, Po­po­vić, Je­vrić, Ri­stić, Ra­do­va­no­vić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.