Početna » Evrokupovi » Radnički iskoristio trijumf protiv Reka i potvrdio prvo mesto

Radnički iskoristio trijumf protiv Reka i potvrdio prvo mesto

(Foto: prorecco.it)
(Foto: prorecco.it)

Posle velike pobede nad Pro Rekom u subotu, vaterpolisti Radničkog potvrdili su prvo mesto u Grupi C kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u poslednjem kolu u nedelju savladali zagrebačku Mladost sa 12:6 (4:2, 2:1, 3:1, 3:2). Time su kragujevčani napravili iznenađenje, završili takmičenje ispred domaćeg Reka i došli u situaciju da u narednoj rundi kvalifikacija igraju sa nekim od klubova koji su zauzeli druge pozicije. Žreb je zakazan za ponedeljak, a mogući rivali Kragujevčana su Sintez, Solnok i Vuljagmeni. U duelu sa Zagrepčanima dominirao je Boris Zloković sa četiri gola, tri je postigao kapiten Filip Filipović dok je u redovima Mladosti Kristijan Milaković bio trostruki strelac.

Posle odličnog nastupa u Italiji strateg Kragujevčana Dejan Jovović zadovoljan je ostvarenim rezultatom, i sa optimizmom očekuje naredne izazove.

“ Znalo se da Mladost ima duh velikog kluba što je pokazala u prvom delu. Bitno je da nismo ulazili u preteranu nervozu u situacijama kada su pokušavali da uhvate rezultatski priključak. Na kraju zadovoljni smo učinjenim na ovom turniru i okrećemo se utakmici sa Partizanom i iščekivanju protivnika u narednoj fazi ovog takmičenja“, kazao je Jovović.

Posle vrlo teškog i uzbudljivog duela sa Pro rekom u subotu uveče Radnički nije imao mnogo vrmena da se oporavi za duel sa Mladosti, ali je kvalitet, iskustvo i dobro otvaranje pomoglo Kragujevčanima da stignu do vredne pobede kojom su iskoristili trijumf nad Rekom i osvojili prvo mesto u Grupi C.

Poslednja runda kvalifikacija za LŠ biće u formatu dvomeča timova koji će biti odlučeni žrebom. Ekipe koje su osvojile prva mesta u grupi biće ukrštena sa drugoplasiranim, pa bi rivali Radničkog mogli da budu Vuljagmeni, Solnok i Sintez.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace