Početna » Slajder » Nastavak saradnje Radničkog i FIAT-a !

Nastavak saradnje Radničkog i FIAT-a !

(Foto: VK Radnićki)
(Foto: VK Radnićki)

 

Dva prepoznatljiva imena iz Kragujevca,  Vaterpolo klub Radnički i FIAT automobili Srbija nastavljaju saradnju pošto je u petak u prostorijama kluba potpisan ugovor o tehničko-finansijskom sponzorstvu, saopštio je kragujevački klub. U ime FAS-a potpis na ugovor stavio je generalni direktor kompanije Antonio Ćezare Ferara, dok je u ime Radničkog to učinio sportski direktor Jugoslav Vasović, a tim povodom održana je i konferencija za medije. Ferara je prilikom potpisivanja istakao da je Radnički sportskim uspesima zavredeo pažnju velikog broja Kargujevčana i da je to bila preporuka da se nastavi saradnja, dok je Vasović ocenio da je nastavak saradnje logičan sled događaja posle vrlo uspešne godine za oba kolektiva.

“ U Kragujevcu se u proteklih godinu dana igrao vrhunski vaterpolo, a pehar Kupa Evrope i finalni mečevi u domaćem šampionatu bili su više nego dobra pozivinca da Radnički dobije sve veći broj navijača. Ujedno, to je i bila najbolja preporuka da se saradnja naše kompanije i ovog kluba nastavi i u narednoj sezoni. Na taj način samo potvrđujemo koliko cenimo rezultate, napore da se oni ostvare i značaj koji sport ima i u našoj lokalnoj zajednici“, rekao je Ferara.

Saradnja je počela pre skoro godinu dana, a potpisivanjem novog ugovora ona će biti proširena pa će posle dovođenja vrlo kvalitetnog igračkog i stručnog kadra Radnički moći da računa na finansijsku podršku koja će mu omogućiti da u narednoj sezoni postigne i bolje rezultate.

“ Nastavak i proširenje saradnje kompanije FAS i VK Radnički samo je logični sled okolnosti posle izuzetno uspešne prošle godine kako za FAS tako i za naš klub. Bili smo deo istog tima, postizali smo odlične rezultate, siguran sam da ćemo to raditi i ove sezone i činiti ponosne i zadovoljne građane Kragujevca što ova dva izuzetno uspešna kolektiva dolaze baš iz našeg grada“, istakao je Vasović.

 

222

 

Uzdanica vaterpolista Radničkog i reprezentativac Srbije Filip Filipović rekao je na konferenciji za medije da je podrška FAS-a, prilika za zadovoljstvo, ali i obaveza da se klub predstavi na pravi način.

“ Sigurnost i zadovoljstvo za sve igrače i klub je kada kompanija kao što je FAS stane iza svih nas. To nam takođe predstavlja i dodatni motiv i obavezu da na pravi način ponašanjem u bazenu i oko njega prezentujemo naš klub i sve one koji nas podržavaju. Sigurni smo da će i ova godina naše saradnje biti uspešna i da ćemo zajedno zabeležiti puno poslovnih i sportskih pobeda“, smatra Filipović.

U narednoj sezoni Radnički očekuju izazovi na četiri ‘fronta’, pošto će se osim u domaćem kupu i prvesntvu boriti i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i u evropskom Superkupu gde će se kao osvajači Evropa Kupa sastati sa šampionima Evrope Crvenom zvezdom, što će biti repriza okršaja iz finala plej-ofa prvenstva Srbije prethodne sezone.

Prve mečevi u sezoni Kragujevčane očekuju u Grupi B  prve runde kvalifikacija za Ligu šampione čiji će biti domaćini od 26. do 29. septembra.

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.