Početna » Slajder » Aleksandar Šapić i Zoran Babić kandidati za predsednika VSS-a

Aleksandar Šapić i Zoran Babić kandidati za predsednika VSS-a

vss

 

U sredu 11. septembra istekao je rok za podnošenje kandidature za mesto predsednika Vaterpolo saveza Srbije. Kandidature su podneli proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić i Zoran Babić poslanik u Skupštini Srbije. Pošto kandidate predlažu klubovi, Šapić je izašao  kao kandidat Partizana, Singidunuma, Zemuna i Novog Beograda, dok su Babića podržali Radnički iz Kragujevca i Taš 2000. Odluka o prvom čoveku saveza biće doneta 18. septembra na Skupštini VSS-a na kojoj će pravo glasa imati 46 klubova.  Novi predsednik saveza biće kandidat koji dobije podršku proste većine, odnosno jedan glas više od polovine ukupnog broja prisutnih predstavnika klubova. Da bi skupština mogla da izabere novog predsednika biće potrebno da na njoj bude prisutno najmanje 24 predstavnika klubova kako bi bio ispunjen kvorum.

Biografije kandidata Šapića i Babića  objavljene su na internet stranici Vaterpolo saveza Srbije, kao i spisak od 46 klubova koji imaju pravo glasa.

Mesto predsednika ostalo je upražnjeno 1. marta 2013.  kada je na Skupštini VSS-a izglasano nepoverenje Veliboru Sovroviću koji je na čelu saveza bio od 2006. godine. Tom prilikom za smenu Sovrovića glasalo je 25 poslanika, dok je četvoro bilo suzdržano. U odsustvu predsednika njegovu funkciju vršio je Koordinacioni odbor.

Izborna skupština zakazana je za 18. sepetembra u 12.00 časova u Best vestern hotelu M.

 

3 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace