Početna » Slajder » Pobeda srpskih devojaka za kraj EP !

Pobeda srpskih devojaka za kraj EP !

Juniorke

 

Juniorska reprezentacija Srbije pobedom je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Istanbulu pošto je u borbi za 12. mesto u vrlo uzbudljivoj utakmici savladala selekciju Češke sa 10:8 (1:1, 3:1, 3:4, 3:2).  Tako se srpske devojke pobedom opraštaju od turnira, a vrlo važnu ulogu u trijumfu imala je Andrea Buranj koja je postigla pet golova, Katarina Đorđević tri puta se upisala u strelce, a po gol su dale Agneš Tot i Stasja Ilić. Za medalju će se boriti selekcije Španije, Italije, Grčke i Holandije koje su slavile u četvrtfinalnim duelima, dok je 10. mesto pripalo Slovakinjama koje su bile bolje od domaćina Turske.

 

Juniorsko prvenstvo Evrope u Istanbulu, rezultati mečeva za plsaman i četvrtfinala:

Za plasman :

Srbija –  Češka  10:8 (1:1, 3:1, 3:4, 3:2)
Slovačka  – Turska  11:3 (2:0, 1:2, 3:1, 5:0)

Četvrtfinala:

Mađarska – Španija  7:10 (1:3, 1:1, 3:3, 2:3)
Grčka – Rusija 11:10 (3:2, 2:3, 3:4, 3:1)
Ukrajina – Italija 4:17 (1:3, 1:4, 1:7, 1:3)
Nemačka – Holandija 1:22 (0:6, 0:4, 1:6, 0:6)

 

 

3 komentara

 • Objavite ovo a ne da se pravite mutavi !!!

  Politički progon ili bolje poslovanje? VK Stari grad izbačen sa bazena Gale Muškatirović
  D. Nikolić | 01. 10. 2013. – 11:49h | Foto: Reuters | Komentara: 0

  Vaterpolo klub Stari grad obratio se javnosti saopštenjem o izbacivanju sa bazena beogradskog Sportsko-rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“ optužujući upravu za „politički progon“, dok u samom SRC-u tvrde da o tome nema ni reči, već da se radi o poslovnoj politici koja za cilj ima bolju finansijsku dobit tog sportskog objekta.

  Najpre sledi saopštenje VK Stari Grad, koje prenosimo u celosti:

  „Vaterpolo klub Stari grad punih godinu dana zdravo funkcioniše na velikom zatvorenom bazenu Sportsko–rekreativnog centra Milan Gale Muškatirović na opštini Stari Grad. Počeli smo skromno prošlog leta, sa jednim nedeljnim terminom i 20–ak članova, da bi se za godinu dana uz veliki rad, podršku prijatelja i opštine Stari grad razvili u stabilan Klub sa 200 maloletnih članova.

  Redovni smo u plaćanju obaveza prema Javnom preduzeću Milan Gale Muškatirović (koji funkcioniše pod Upravom opštine Stari grad) s tim da od aprila 2013. godine svoje obaveze plaćamo unapred i nemamo nikakvog duga prema istim, dok je naše ponašanje na bazenu disciplinovano, primereno i pažljivo od prvog dana korišćenja naših termina. Rezultate našeg jednogodišnjeg rada možete videti u sklopu Jednogodišnjeg biltena na našoj internet stranici waterpolostarigrad.rs.

  U sredu 18.09.2013. godine održana je izborna Skupština za predsednika Vaterpolo saveza Srbije na kojoj je izabran gospodin Zoran Babić, šef poslaničke grupe Srpske Napredne Stranke u Skupštini republike Srbije. Vaterpolo klub Stari grad je bez političkih predubeđenja, već isključivo sportskih, svoj glas dao, kao i velika većina delegata na skupštini, gospodinu Zoranu Babiću (34:6 odnos glasova delegata). Drugi kandidat za predsednika je bio Generalni sekretar Demokratske stranke i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić. S obzirom da je na opštini Stari grad vladajuća Demokratska stranka, pod čijom je upravom i Javno preduzeće Milan Gale Muškatirović, u ponedeljak 30.09.2013. godine Vaterpolo klub Stari grad je izbačen sa bazena i to bez bilo kakve najave ili otkaznog roka koji stoji u Ugovoru. Ovim putem želimo da skrenemo pažnju na političku samovolju, diktaturu i silu koja je upotrebljena na sport uopšte kao obračun sa „nepodobnim“ sportskim organizacijama.

  Želimo da se sport vrati na sportski teren, Vaterpolo klub Stari grad na bazen na kojem je obavljao svoju delatnost i da se ubuduće ime našeg Klub –a vezuje isključivo u domenu sportskih dostignuća, a ne sramnog političkog revanšizma“, navodi se u saopštenju VK Stari grad.

  Blicsport.rs je tim povodom kontaktirao upravu SRC „Milan Gale Muškatirović“, a pomoćnik direktora za sport, Marko Mandić, tvrdi da izneseno u saopštenju ne odgovara istini.

  „Ako se ne varam, VK Stari Grad nema ugovor već mesec dana. Nije im produžen. Što se konkretnih povoda za vaš poziv tiče, mogu da kažem da se radi o sasvim drugoj stvari. Naš direktor ima ideju da se produži termin namenjen građanstvu, zbog čega ne samo VK Stari grad, već i još neki drugi korisnici bazena, ostaju bez svojih termina. Konkretno, mi smo zahvaljujući ‘običnim’ korisnicima bazena, dakle građanstvu, već za prvih šest meseci ove godine ispunili 92% našeg ovogodišnjeg (finansijskog) plana. Sa jedne strane, gađanstvo trenutno može da koristi termin od 15 do 18 časova, a sa druge – naša želja je da produžimo taj termin do 19 sati uveče, kako bismo i novu ciljnu grupu privukli na bazen, one koji ne mogu da dođu ranije, zbog obaveza. Računica je tu prilično jasna: mi jedan iznajmljeni termin naplatimo 10.400 dinara, a ako bi nam u dodatnom satu došlo 60-ak ljudi, što je potpuno normalno za očekivati, mi bismo, imajući u vidu da je karta 350 dinara, zaradili dvostruko više za isto vreme“, rekao je Mandić za Blicsport.rs, dodajući da niti je ovlašćen da priča o političkoj pozadini takvih odluka, niti da misli da je takvim pričama mesto u ovom slučaju.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace