Početna » Slajder » Prlainović potvrdio : Ostajem u Zvezdi !

Prlainović potvrdio : Ostajem u Zvezdi !

Andrija Prlainović

 

Kapiten Crvene zvezde Andrija Prlainović potvrdio je u nedelju za Vaterpolo vesti da se dogovrio sa upravom cvreno-belih i da će i naredne sezone predvoditi ekipu koja je u 2013. osvojila sve trofeje.  Mnogo se u medijima pisalo i razmatralo da li uprava Zvezde može na pronađe finansijska sredstva i zadrži osovinu šampionskog tima koji je zablistao pod vođstvom Dejana Savića. Navijači crveno-belih i svi ljubitelji vaterpola imaće prilike i naredne sezone da u srpskim bazenima gledaju najboljeg strelca Olimpijskih igara u Londonu.

„Dogovorio sam se sa upravom, ostajem u Zvezdi i naredne sezone“, rekao je kratko Prlainović.

Nije ni bilo potrebe za više reči, rođeni Novljanin protekle sezone pokazao  je sve u bazenu gde je vodio Zvezdu do tri trofeja, Kupa Srbije, titule šampiona Srbije, i pehara prvaka Evrope. Uz to Prlainović je pobrao i druga priznanja, proglašen je najboljim igračem finala Lige šampiona, najboljim sportistom Srbije u 2012. od strane Olimpijskog komiteta, a dobitnik je i Majske nagrade Sportskog saveza Srbije.

Uz pehare i prizanja kapiten vaterpolista postao je miljenik navijača beogradskog kluba, što se moglo videti i protekle nedelje kada su Zvezdini vaterpolisti boravili u Kosovskoj Mitrovici gde ih je dočekalo i pozdravilo nekoliko hiljada ljudi.

 

Šampionski duet: Andrija Prlainović i Duško Pijetlović osvojili su sa tri različta tima tri trofeja šampiona Evrope za redom.
Šampionski duet: Andrija Prlainović i Duško Pijetlović osvojili su sa tri različta tima tri trofeja šampiona Evrope za redom.

 

Andrija Prlainović rođen je 28. aprila 1987. godine. Karijeru je počeo u Jadranu iz Herceg Novog gde je igrao od 2003. do 2006. godine kada prelazi u beogradski Partizan sa kojim 2011. osvaja evropski tron. Potom prelazi u Pro Reko gde naredne godine ponavlja uspeh, da bi u leto 2012. stigao u redove Crvene zvezde i na Fajnal-foru u Beogradu 1. juna treći put za redom, ovaj put kao kapiten, podigao pehar namenjen šampionu.

Tri titule klupskog prvaka Evrope u tri godine sa tri različita tima je jedinstven uspeh u svetu sporta, koji je uz Prlainovića ostvario i njegov saigrač Duško Pijetlović. Novljanin je osvajao titule sa Jadranom, Partizanom, Fluminenseom (Brazil), Pro Rekom i Zvezdom, a kao reprezentativac Srbije između ostalih uspeha bio je dva puta šampion  Evrope (2006, 2012), jednom prvak Sveta (2009) i dva puta osvajač olimpijske bronze (2008, 2012).

 

 

 

 

 

Jedan komentar

  • Дивна вијест! Капитен остаје! Али, један од најбољих центара на планети одлази, што значи да ако и у наредној сезони будемо имали високе амбиције, неопходно је ангажовати једног врхунског сидраша… Нема их пуно, али знам тројицу који су, колико ми је познато, без уговора: С. Никић, П. Филиповић и Б. Злоковић. Вјерујем да ће предсједник Јеленић, и сам не тако давно велики центар, знати да повуче одговарајући потез, јер је добро познато да без врхунског центра нема ни врхунских резлутата… Поздрав! И да, Дуле, хвала ти на нестварној сезони!

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.