Početna » Nacionalna selekcija » Očekivane pobede Srbije i Mađarske, SAD i Crna gora petercima do polufinala !

Očekivane pobede Srbije i Mađarske, SAD i Crna gora petercima do polufinala !

(Foto: waterpolo2013.ru)
(Foto: waterpolo2013.ru)

 

Super finale Svetske lige ulazi u završnu fazu, a posle duela četvrtfinala poznati su parovi polufinala: Srbija – Crna Gora i Mađarska – SAD. Očekivano Srbija i Mađarska su do 4 najbolja tima stigli bez većih problema u duelima sa Japanom i Brazilom, dok je Crna Gora posle dva poraza na peterce, u najvažnijoj utakmici uspela da dođe do pobede nad Rusijom.  Vrlo uzbudljiv i zanimljiv duel odigrali su SAD i Kina, a pobednik je određen izvođenjem peteraca u kojima su Amerikanci imali bolje živce. Polufinalni mečevi Svetske lige u subotu, kao i meč za treće mesto i finale možete gledati preko FINA TV. Prvi će u bazen Srbi i Crnogorci od 13.30, dok je meč Mađarske i SAD na programu od 15.15.

Posle nešto slabijeg otvaranja turnira i poraza od Japana i Mađarske na peterce, Crna Gora je podigla formu, i nakon ubedljive pobede nad SAD, uspela je da konačno bude srećnija i pribranija prilikom izvođenja peteraca čime je izbacija domaćina turnira Rusiju koja sa podmlađenim timom stiče iskustvo. U regularnom toku bilo je 7:7 (1:3, 2:1, 2:1, 2:2) a  posle peteraca pobeda je pripala timu Ranka Perovića 12:11.

Početak meča išao je na ruku domaćoj selekciji koja je imala i podršku sa tribina, posle gola Draška Brguljana Rusi su tri puta matirali MIloša Šćepanovića i stekli lepu prednost.

Do poluvremena Rusija je sačuvala gol viška, ali se prednost polako topila. Posebno raspoložen za igru bio je Draško Brguljan koji je postigao 4 gola, a dva u poslednjoj deonici.  Upravo je on u završnici meča doneo vođstvo svom timu ali je Artem Odinjcov uspeo na nešto više od dva minuta da izjednači na 7:7 pa su se izvodili peterci u kojima su Crnogorci redom pogađali. Umesto Šćepanovića na gol je ušao Dejan Lazović i uspeo da zaustavi udarac Stepana Andrjukova za plasman Crne Gore u 4 najbolja tima.

 

(Foto: waterpolo2013.ru)
(Foto: waterpolo2013.ru)

 

Jednako uzbudljivo i izjednačeno bilo je i u duelu šampiona Amerike i Azije. Kinezi su imali vođstvo samo na samom startu utakmice, da bi tim Dejana Udovičića potom preokrenuo i u jednom trenutku imao i tri gol arazlike (5:2). Ipak Kinezi se vraćaju u duel i uspevaju da smanje zaostatak. Amerikanci su serijom u finišu trećeg perioda uspeli da ponovo steknu tri razlike, ali su Kinezi smogli snage da u jakom finišu izbore konačnih: SAD – Kina 8:8 (2:2, 3:2, 3:1, 0:3).

Ipak, u izvođenju peteraca Amerikanci su se bolje snašli i uspeli da pogode svih pet udaraca za konačnih 13:11.

Manje napetosti viđeno je u duelu Mađarske i Brazila koji je tim Tibora Benedeka lako rešio u svoju korist sa 8:4 (3:2, 2:1, 1:0, 2:1). Južnoamerikanci su mogli da se nose ravnopravno sa Mađarskom samo tokom prvog dela meča, da bi potom Mađari podigli tempo igre i povećavali prednost za lagani trijumf.

Meč nije bio previše grub i neizvestan, pa je srpski sudija Mihajlo Ćirić zajedno sa kolegom Aleksandrom Adzićem iz Crne Gore imao relativno lak posao.

(Foto: waterpolo2013.ru)
(Foto: waterpolo2013.ru)

 

Mađarska će u polufinali igrati protiv SAD sa kojima se već sastajala u grupi kada je poražena na peterce, a drugi par činiće Crna Gora i Srbija koja je bila ubedljiva protiv Japana u četvrtfinalu.

logo_en

 

Super finale Svetske lige u Čeljabinsku. Rezultati mečeva četvrtine finala:

Mađarska – Brazil 8:4 (3:2, 2:1, 1:0, 2:1)

Japan – Srbija 8:14 (3:3, 2:4, 1:2, 2:5)

Crna Gora – Rusija 12:11  (1:3, 2:1, 2:1, 2:2, petercima 5:4)

SAD – Kina 13:11 (2:2, 3:2, 3:1, 0:3. petercima 5:3)

Parovi polufinala:

Srbija – Crna Gora (od 13.30 po srednjeevropskom vremenu)

Mađarska – SAD (od 15.15 po srednjeevropskom vremenu)

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.