Početna » Domaća takmičenja » Vrelo leto pred drugoligašima !

Vrelo leto pred drugoligašima !

2

 

Ukuno 15 timova podeljeno u dve grupe boriće se ovog leta u takmičenju Druge lige Srbije koja će imati vrhunac na završnom turniru četiri najbolja tima 17. i 18. avgusta.  Ekipe su podeljene u dve Grupe: Sever i Jug, a početak takmičenja zakazan je za 6. jul. Po sedamodnosono osam timova u dve grupe boriće se po dvokružnom bod sistemu za prva dva mesta koja vode na Fajnal-for odake će finalisti steći pravo nastupa u Prvoj B ligi naredne sezone. Vrelo leto vaterpola odigravaće se u čak jedanasest gradova Srbije pa će druga liga biti najmasovnije takmičenje seniora u zemlji zbog čega nas očekuje vrlo zanimljiva dva meseca tokom kojih će se vaterpolo igrati od Subotice do Leskovca.

Timovi su svrstani u grupe u sledećem rasporedu:

Grupa Sever:

Senta, Stari Grad, Taš, Spartak Prozivka, Polet, Valis 93, Dorćol i Jezero.

Grupa Jug:

Paraćin, Rasina, Dubočica, Kraljevo, Goč, Vrnjačka Banja, Valis.

Najviše timova je iz Beograda, ukupno tri i svi se nalaze u Grupi Sever, po dva predstavnika imaju Vrnjačka Banja i Valjevo, dok će po jedan tim predstavljati Suboticu, Sentu, Sombor, Belu Crkvu Kraljevo, Kruševac, Paraćin i Leskovac. Kada se na to dodaju i Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Bečej, Obrenovac, Šabac, Kragujevac, i Niš koji imaju predstavnike u dva prvoligaška ranga, dolazi se do broja od 19 gradova iz kojih klubovi ove sezone učestvuju u zvaničnim takmičenjima pod pokroviteljstvom Vaterpolo saveza Srbije.

Vratimo se na drugoligaše koje izazovi tek očekuju. Takmičenje će biti otvoreno prvim kolom 6. jula i prvih sedam kola biće odigrano do 21. kada sledi kraća pauza, da bi se već 27. nastavilo drugim delom takmičenja po grupama. Poslednje kolo na programu je 11. avgusta kada će biti poznato ko su četiri najbolja tima grupne faze.

Prošle sezone  tituluje osvojila ekipa Kraljeva koja je u finalu savladala Radnički na završnom turniru u Kragujevcu. Treće mesto osvojili su momci Valisa dok je četvrti bio Novi Beograd, koji se ove sezone nije prijavio za takmičenje.

 

Što se tiče registracije igrača što je jedno od važnijh faktora kada je kvalitet ekipa u Drugoj ligi u pitanju Registraciona komisija VSS-a objavila je smernice klubovima koje se mogu pročitati ovde.

 

 

 

7 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.