Početna » Evrokupovi » Sprema se slavlje u Kragujevcu

Sprema se slavlje u Kragujevcu

(Foto: VK Radnički)
(Foto: VK Radnički)

Radnički iz Kragujevca u prvom meču finala Evropa Kupa savladao je u sredu na gostovanju Florenciju sa 8:4 (2:3, 4:0, 1:1, 1:0) i najavio veliko slavlje posle revanša na svom bazenu. Teško je verovati da će tim iz Firence imati snage i kvaliteta da 6. aprila na bazenu SC Park spreči Vanju Udovičića i saigrače da podignu prvi pehar Kragujevčana. Veliku podršku na bazenu Nanini igračima Radničkog pružilo je oko 150 navijača iz Kragujevca koji su doputovali sa ekipom i bodrili svoj tim do pobede. Posle nešto slabijeg starta Radnički je najviše dobrom odbranom i odličnim Zdravkom Radićem na golu stekao veliku prednost. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Filip Filipović sa tri gola, a po dva su postigli Boris Popović i Slavko Gak. Kod Firentinaca Frančesko di Fulvio bio je dvostruki strelac. Trener Radničkog Dejan Udovičić zadovoljan je igrom i rezultatom, ali naglašava da je još rano za slavlje.

„Odigrali smo jako pametno. U drugoj četvrtini smo prelomili utakmicu i mislim da je presudno bilo to što smo u većem delu odigrali onako kako smo se dogovorili. Bili smo dobri sa igračem manje i to je unelo sigurnost, pogotovo u drugom delu utakmice. Ovo je od početka bio naš cilj i uradili smo sve što je do nas da se dobro pripremimo za ovu utakmicu. Sigurno da smo na papiru bili kvalitetniji i pre utakmice, ali to me ne zanima, jer je jedno papir, a drugo utakmica. Dobili smo samo prvu utakmicu, ne i trofej. Pametni ljudi stoje na nogama dok se posao ne završi“, rekao je Udovičić posle meča.

Njegov tim je na startu imao vođstvo 1:0, i 2:1, ali su Italijani uspeli golovima sa distance da preokrenu do kraja prvog perioda i reše ga u svoju korist. Ipak, od tog trenutka odbrana Radničkog zaigrala je agresivnije, a Radić je bio sve bolji. Seriju od 5 golova otvorio je Slavko Gak sa dva gola, da bi preko Popovića i Filipovića do poluvremena Radnički imao sigurnu prednost koju je umeo da sačuva.

Iskustvo igrača Radničkog, a posebno Aleksandra Ćirića mnogo je doprinelo da Kragujevčani kontrolišu utakmicu i sačuvaju prednost koju su stekli u drugoj deonici. Popović je krunisao dobru partiju drugim golom za konačnih 8:4, i veliko slavlje navijača Radničkog kojima su se pridružile i pristalice Pro Reka koje su došle da podrža svoje nekadašnje ljubimce Udovičića, Filipovića, Burića i Zlokovića.

Revanš će biti velika prilika da Kragujevčani ispune glavni cilj koji je postavljen pred vrlo kvalitetan sastav pred početak sezone. U prilog tome govori i da je pobeda u Firenci bila deveta iz isto toliko mečeva koliko je Radnički odigrao u sezoni u Evropa Kupu.

Već za vikend Radnički igra derbi meč domaćeg prvenstva kada dočekuje Crvenu zvezdu. Utakmice je posebno važna jer će poraženi tim u polufinalu plej-ofa igrati protiv Partizana, koji je takođe bio uspešan u sredu u Italiji. Crno-beli su u revanšu osmine finala Lige šampiona pobedili Brešu sa 7:6 i prošli u najboljih osam timova Evrope, a isti uspeh ostvarila je i Crvena zvezda koja je igrala nerešeno sa Mađarskim Egerom 8:8

Florencija – Radnički 4:8 (3:2, 0:4, 1:1, 0:1)

Bazen: Nanini. Gledalaca: 1.000. Sudije: Ksavijer Buk (Španija) i Aksel Bender (Nemačka). Igrač više: Florencija 9(2), Radnički 7(1). Peterci: Radnički 1(1).

FLORENCIJA: Muđeli, F. Di Fulvio 2, Borela, Pagani 1, Molina, Kopoli, Brankatelo, Espanjol, Lapena, Gobi, Bini, A. Di Fulvio 1, Mineti. Trener: Sotani.

RADNIČKI: Radić, Burić 1, Popović 2, Marković, Gak 2, Bašić, Ćirić, Čupić, Zloković, F. Filipović 3, Udovičić, Đ. Filipović, Stivens. Trener: Udovičić.

.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.