Početna » Slajder » Fatović novi trener reprezentacije Australije

Fatović novi trener reprezentacije Australije

(Foto: Dubrovacki.hr)
(Foto: Dubrovacki.hr)

 

Australijska vaterpolo federacija angažovala je hrvatskog stručnjaka i bivšeg reprezentativca te zemlje Elvisa Fatovića za novog trenera reprezentacije. Australlijanci su tako posle smene dugogodišnjeg trenera Džona Foksa pronašli rešenje za stratega nacionalnog tima, sa kojim se nadaju da bi mogli doći i bolji rezultati. Fatović bi prema potpisanom ugovoru trebao da bude na čelu ‘Ajkula’ do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016.

Bivši igrač i trener dubrovačkog Juga i dvostruki učesnik Olimpijskih igara sarađivao je sa Ratkom Rudićem u stručnom štabu hrvatske reprezentacije koja je u Londonu osvojila zlatnu medalju. Stručnjak koji ima 41 godinu prilikom imenovanja istakao je da australijski vaterpolo ima potencijala i da se nada da će pomoći da se ostvare zacrtani ciljevi.

„Australijska federacija postavila je stručnost kao prioritet u programu nacionalnog tima i drago mi je što su mene odabrali za izazove koji predstoje. Australijski vaterpolo ima mnogo potencijala i radujem se što ću biti u prilici da pomognem timu u ostvarenju zacrtanih ciljeva“, kazao je Fatović a prenosi zvanična stranica Australijske vaterpolo federacije.

Prva prilika da Australijanci zabeleže zapažen rezultat biće na Svetskom prvenstvu na leto u Barseloni, a krajnji rezultat rada hrvatskog stručnjaka trebalo bi da bude u Riju 2016.

Vodeći čovek australijske federacije Kris Harison izjavio je da se nada da će saradnja sa Fatovićem dovesti reprezentaciju na nivo pretedenta na osvajanje medalje.

„Imenovanje Elvisa donosi velike mogućnosti za obe strane i nadamo se da će nam pomoći da napravimo iskorak i postenemo stalni kandidati za osvajanje medalje na velikim svetskim takmičenjima u godinama koje dolaze“, kazao je Harison.

Fatović je sa selekcijom Hrvatske boravio u Australiji sredinom meseca kada su dva reprezentacije igrale prijateljske duela, a pun angažman na novom poslu pruzeće u februaru.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.