Početna » Slajder » Kvalifikacije za Budimpeštu za dame 4. deo

Kvalifikacije za Budimpeštu za dame 4. deo

IMG_8021

 

Tokom ove nedelje LEN je saopštio i četvrto rešenje kvalifikacija za dame za Evropsko prvenstvo u Budimpešti 2014. Posle dosta promena i reorganizacije, nadajmo se, konačno rešenje je takmičenje u dve grupe a potom unakrsni mečevi za 4 mesta koja vode na završnicu koja će biti održana u glavnom gradu Mađarske. Najpre će se igrati turniri po grupama u januaru naredne godine da bi u martu ekipe iz dve grupe odmerile snage u drugoj kvalifikacionoj rundi. Srpske vaterpolistkinje ostaju u istoj grupi (Grupa B) kao što je bilo predviđeno prethodnim rešenjem sa Španijom, Nemačkom i Francuskom.

Novi termin prve runde je od 16. do 19. januara naredne godine da  bi se potom timovi iz dve grupe sreli u martu, (domaćin još nije poznat), na novom turniru gde bi posle međusobnih mečeva ekipa iz dve grupe najboljih četiri tima po učinku prošlo do Budimpešte.

U Grupi A nalaze se Holandija, Velika Britanija, Ukrajna, Izrael i Portugal. Ako sistem takmičenja ostane važeći srpske devojke imaće priliku da odmere snage sa velikim brojem timova za kratko vreme. Na sreću termini su prebačeni za početak 2014. i vaterpolsitkinje Srbije će imati priliku da se pripreme za izazove i oštru konkurenciju koja ih očekuje.

Dobri uslovi i plan priprema koji je stručni štab ženske reprezentacije zacrtao za tekuću godinu ulivaju nadu da bi dame u kapicama Srbije mogle da dočekaju kvalifikacije spremne i konkurentne za duele sa rivalkama. One su već odradile jedan ciklus priprema od početka godine, a očekuje ih još tri što bi uz prijateljske mečeve trebalo da ih spremi za izazove.

Na Evropsko prvenstvo u Budimpešti plasman su već obezbedile selekcije domaćina, Rusije, Italije i Grčke.

 

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.