Početna » Slajder » FINA SP 2019: Budimpešta ili Daleki istok?

FINA SP 2019: Budimpešta ili Daleki istok?

( Gvandžu Južna Koreja)
( Gvandžu Južna Koreja)

 

 

Trenutno je četiri grada podnelo kandidaturu FINA za domaćinstvo Svetskog prvenstva vodenih sportova 2019. Među gradovima kandidatima su tri mesta sa Dalekog istoka, a izvan Azije za sada se kandidovala samo Budimpešta.  Tokio je kandidat Japana, Gvandžu Južne Koreje, dok Kina želi organizaciju, ali još uvek nije poznato u kom gradu bi se održalo takmičenje. Predstavnici 4 federacije koje su zainteresovane da budu domaćini sreli su se sa funkionerima FINA u Lozani kako bi razmotrili detalje kandidature.

Rok za podnošenje kandidature traje do aprila ove godine, a domaćin Svetskog prvenstva 2019. biće poznat prvog dana Svetskog prvenstva ove godine u Barseloni koje počinje 19. jula.

Na sastanku u lozani kandidati su  upoznati sa svim najvažnijim detaljima koji čine organizaciju, od finansijskih okvira, infrastrukture, objekata za takmičenje, marketinga pa do TV prava.

Utisak je da Budimpešta možda ima manje šanse od gradove sa istoke, gde postoji sve veće interesovanje i ulaganje u vodene sportova, mada prestonicu mađarske ne treba unapred odbaciti zbog velikog iskustva u organizaciji takmičenja. Budimpešta je bila domaćin Evropskog prvenstva za plivače 2006. i 2010. a takođe će ugostiti i najbolje evropske vaterpoliste i vaterpolistkinje na leto 2014.

Ovog leta najbolji na svetu boriće se krajem jula i početkom avgusta u Barseloni, a potom se FINA Svetsko prvenstvo 2015. održava u ruskom gradu Kazanju da bi dve godine kasnije meksička Gvadalahara bila domaćin.

Svetska prvenstva u Aziji održana su nedavno u Šangaju 2011, a pre toga u Fukuoki 2001 i oba puta reprezentacija Srbije (Jugoslavija 2001.) osvojila je srebrnu medalju.

 

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace