Početna » Domaća takmičenja » Radnički razočaran što Pijetlović ne može da nastupa u nastavku prvenstva

Radnički razočaran što Pijetlović ne može da nastupa u nastavku prvenstva

petak_vaterpolo_radnicki

 

Uprava Vaterpolo kluba Radnički oglasila se u sredu povodom odluke Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije da reprezentativni golman Gojko Pijetlović prema Statutu VSS-a, ne može da se registruje za nastup u domaćem prvenstvu. U kragujevačkom klubu navode da su razočarano odlukom Stručnog saveta, ali najavljuju da ostaju odlučni u angažovanju Pijetlovića i da će on ostati u redovima Radničkog gde će nastupati od sledeće sezone.

Da podsetimo Stručni savet zasedao je u utorak i zaključio da se „nisu stvorili uslovi u skladu sa Statutom VSS i trenutne situacije u srpskom vaterpolu da se oni registruju za bilo koji klub u zemlji“. Stav Stručnog saveta iznet je u množini jer se odluka odnosi i na Mateju Maksimovića koji je trebao da potpiše za Singidunum.

Saopštenje Radničkog prenosimo u celosti:

VK Radnički izražava svoje nezadovoljstvo i razočaranost odlukom Vaterpolo saveza Srbije u vezi odbijanja zahteva reprezentativca Srbije Gojka Pijetlovića da se registruje za bilo koji klub u zemlji koji je bio spreman da ga angažuje.

I pored toga što kragujevački klub među stativama već ima jednog golmana vrhunskog kalibra, naša želja je bila da pomogne reprezentativcu Srbije, koji je ostao bez angažmana, da ostane u formi za naredne akcije nacionalnog tima.

Stav VK Radničkog je da Vaterpolo savez Srbije mora da bude servis našim reprezentativcima, da u sportu koji nam je doneo toliko radosti u prošlosti, nesmetano obavljaju ono što oni najbolje znaju a to je da treniraju, igraju, pobeđuju i osvajaju medalje. Ova odluka pokazuje da su u Vaterpolo savezu Srbije i stručnom savetu lični interesi, lična promocija i klubaštvo ispred interesa vaterpola, a to je ono što VK Radnički nikada neće gledati sa odobravanjem. Sve ovo dobija na težini ako se ima u vidu da su slični slučajevi u prošlosti rešavani u korist igrača, kada je to očigledno tim istim pojedincima i njihovim interesima odgovaralo.

Za razliku od pojedinaca u vaterpolo svezu kojima očigledno ne odgovara povratak srpskih reprezentativaca u zemlju, Radničkom će uvek biti cilj da u skladu sa svojim mogućnostima u svom sastavu ima što više sadašnjih i bivših reprezentativaca Srbije.

VK Radnički smatra da ukoliko je interes srpskog vaterpola da prvi golman naše reprezentacije počne pripreme za velika takmičenja ovog leta bez utakmice i kluba onda je odluka VSS ispravna.

Za kraj možemo da obradujemo sve ljubitelje vaterpola da će Gojka Pijetlovića gledati u kapici Radničkog u sezoni 2013/2014 jer je sa njim postignut dogovor.

Izvor: VK Radnički

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

  • Keel kupaće gaće za plivanje Training Training Original price was: 3,190.00 RSD.Current price is: 2,552.00 RSD.
  • Dečije kupaće gaće gaćice Sea World Sea World (Kids) Original price was: 2,900.00 RSD.Current price is: 2,320.00 RSD.
  • Keel kupaće gaće za vaterpolo WP Newspaper WP Newspaper Original price was: 3,190.00 RSD.Current price is: 2,552.00 RSD.
  • Keel kupaće gaće za vaterpolo WP Heat M WP Heat M Original price was: 3,190.00 RSD.Current price is: 2,552.00 RSD.
  • Keel kupaće gaće za plivanje Training Training (Kids) Original price was: 2,900.00 RSD.Current price is: 2,320.00 RSD.

Proizvodi

  • Kupaće gaće za vaterpolo i plivanje Keel Split Navy Keel Split Navy Blue Original price was: 3,190.00 RSD.Current price is: 2,552.00 RSD.
  • Dečije kupaće gaće gaćice Sea World Sea World (Kids) Original price was: 2,900.00 RSD.Current price is: 2,320.00 RSD.
  • Serbia - Official 2023 (Kids) Original price was: 2,900.00 RSD.Current price is: 2,320.00 RSD.
  • Keel Split Original price was: 3,190.00 RSD.Current price is: 2,552.00 RSD.
  • WP Sticker Original price was: 3,190.00 RSD.Current price is: 2,552.00 RSD.

Baner Srbija gace