Početna » Slajder » Igrajte se dečaci !

Igrajte se dečaci !

kamp5

Posle žestokih okršaja u subotu uveče na Tašu Filip Filipović i Andrija Prlainović u nedelju prepodne ponovo su bili u bazenu, ali ovaj put među dečacima koji su tokom vikenda u organizaciji Vaterpolo saveza Srbije učestvovali u kampu na bazenu Zavoda za sport na Košutnjaku. Vrhunski asovi poručili su dečacima rođenim 1999. i mlađim da se igraju vaterpola, veruju u sebe, i vredno treniraju. Filip Filipović je na kraju napomenuo momčićima u plavim, crvenim i belim kapicama Srbije da ipak imaju na umu da kada stave tu kapicu na glavu, zaborave na ‘umor, na mamu, devojčicu i daju sve od sebe’.

“ Sećam se kada sam i ja učestvovao na kampu. Bilo je to pomalo traumatično iskustvo. Razmišljao sam da li ću se pokazati, ispuniti očekivanja kluba koji me je izabrao i poslao. Ipak, bilo je to lepo vreme, i ovi momci su mladi treba da vole ovo što rade i uživaju u tome. Ovo su im najlepši dani, posle toga ide selekcija, pa profesionalizam i to je nešto drugo“, kazao je Filipović pre ulaska u vodu brojnim novinarima koji su se okupili na ivici da prate vrlo zanimljiv meč koji je usledio.

kamp4

 

 

 

Na kraju utakmice dečaci su imali prilike da se slikaju sa asovima i uživaju u njihovom društvu a Prlainović i Filipović su im poručili da se igraju, uživaju i budu posvećeni sportu koji vole.

Najbolji sportista Srbije u 2012. sažeo je svoje izlaganje iz bazena momčićima koji su plivali oko njega.

„Vežbajte posvećeno, slušajte trenera i igrajte se. Sada je važno da uživate u ovome što radite i budete istrajni u tome“, kazao je Prlainović na šta se Filipović nadovezao:

„Ipak kada stavite ovu kapicu na glavu onda zaboravite na umor, na mamu, na devojčicu i dajte sve od sebe jer je ova kapica svetinja“, rekao je levoruki strelac i najbolji vaterpolista sveta 2011.

 

U subotu uveče borba, kvalitet, ali i surovi profesionalizam sporta u gromkoj atmosferi Taša, a već u nedelju vaterpolo u Srbiji imao je da predstavi jednu malo drugačiju sliku. Preko pedeset dečaka bilo je podeljeno u 4 tima na dva terena. Oni su uveliko bili koncentrisani na igru pod nadzorom trenera kada je u vodu najpre uskočio Filip Filipović. Borio se za poziciju plivao, asistirao dok su njegovi saigrači posle nekoliko sekundi neverice, nastavili još odlučnije i jače uživajući u privilegiji.

Najpre je ‘Fića’ počeo u plavoj kapici, da bi potom zaigrao i za bele. U jednoj situaciji dobio je loptu na dva metra, uspeo da šutira, ali je njegov udarac sjajnom intervencijom golmana zaustavljen. Lopta je pala pred Filipovića, i on je pomislio da bi mogao ponovo pokuša, ali su dečaci u plavim kapicama nasrnuli na njega, voda je zapenila, ‘Fića’ završio ispod površine, a plavi krenuli hitro u kontranapad.

I tako su neki novi asovi koji stasavaju imali prilike da pokušaju udarac na asistenciju Filipovića ili Prlainovića, ili da probaju da ih zaustave u napadu. Bilo je šta da se vidi a Filipović je po izlasku iz bazena dodao da Srbije „ne mora da brine za budućnost vaterpola“.

Celu akciju nadgledao je sa strane i predsednik Stručnog saveta VSS-a Nenad Manojlović.

kamp6

 

 

„Ovaj kamp tradicionalno organizujemo, i on je uvod u preselekciju. On je vid sagledavanje stanja i mogućnosti, analiza i uvid u mogućnosti . Imamo idealne uslove a kamp je pratio i seminar za trenere i na njemu su obrađene teme koje se ovde sprovode u praksi. U budućnosti bi trebalo možda produžiti trajanje kampa i nastaviti ovaj uspešan rad sa decom“, kazao je Manojlović.

Na kraju svi su bili zadovoljni, Filipović i Prlainović učestvovali su i u pokaznoj vežbi, a nekoliko golmana pokušalo je da zaustavi njihove šuteve. Oni će svakako pamtiti da li su uspeli ili nisu, a opšti utisak ostaje pozitivan jer je u nedelju na Košutnjaku došlo do izražaja sve ono što je u sportu za mlade najbolje i najlepše.

Za vaterpolo vesti: Srđan Tomić

 

 

 

Jedan komentar

  • Mislim da je od presudnog znacaja za buducnost srpskog vaterpola odrzavanje ovakvih kampova kao i trenerskih seminara. Mozda bi trebali da traju i duze ali boze moj !
    Takodje drago mi je da je prisutan bio i jedan od legendarnih trenera mladjih kategorija, Vasilevski Nenad zvani Kole ! Pitam se sto njega neko ne postavi za trenera nase juniorske reprezentacije, ipak on 20 godina iskustva, za razliku od sadasnjih trenera i juniorskog i seniorskog sastava….

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.