Početna » Slajder » Nebojša Novoselac na klupi Nemačke

Nebojša Novoselac na klupi Nemačke

(Foto: Wolfgang Philips)

 

Srpski stručnjak Nebojša Novoselac postavljen je u ponedeljak za selektora Nemačke reprezentacije. On je od ostavke legendarnog Hagena Stama, čiji je bio pomoćnik, vršio dužnost privremenog selektora i vodio reprezentaciju na meču Svetske lige protiv Srbije. Ugovor je potpisan do 2016. godine, odnosno, Novoselac bi sa Nemačkim timom trebao da prođe olimpijski ciklus od 4 godine sa ciljem da se izbori plasman u Rio de Žaneiro. Nemci nisu uspeli da se plasiraju na Igre u Londonu, ali su početkom godine u Ajndhovenu zauzeli peto mesto na Evropskom prvenstvu što im garantuje nastup na Svetskom šampiona u Barseloni naredne godine i Evropskom u Budimpešti 2014. Novoselac će u tekućoj sezoni nastaviti sa klupe da predvodi šampione Nemačke Špandau.

Smena generacija selektora nacionalnih timova, koja je vrlo upadljivo obeležila ovu jesen u okvirima svetskog vaterpola polako dobija epilog. Na klupu Srbije u ponedeljak je i zvanično postavljen Dejan Savić, a istog dana je i Nebojša Novoselac, takođe, zvanično seo na klupu ‘Pancera’.

Da podsetimo od olimpijskih igara selektore su izmešu ostalih promenili Hrvatska, Srbija, Mađarska, Grčka, SAD, Australija, Rumunija i Nemačka. Legandarni treneri poput Ratka Rudića, Deneša Kemenjija, Dejana Udovičića, Hagena Štama prepustili su svoja mesta drugim stručnjacima.

Novoselca početkom sledeće godine očekuju i dve službene posete Srbiji. Jedna u Svetskoj ligiu kada Nemačka u novom Sadu gostuje Srbiji, a druga kada njegov Špandau dođe u Beograd na megdan Partizanau u okviru Lige šampiona. On je na čelu šampiona Nemačke od 2006. i osvojio je 6 titula šampiona sa klubom, i izborio jedno polufinale LEN Kupa (sada Evropa Kup).

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.