Početna » Domaća takmičenja » Radničkom bodovi, Banjici iskustvo

Radničkom bodovi, Banjici iskustvo

 

Radnički iz Kragujevca bio je ubedljiv u petak na svom bazenu protiv gostujuće Banjice 22:4 (2:1, 6:2, 9:0, 5:1) i nastavio da drži prosek od 20 i više golova po meču i vrh tabele u domaćem prvenstvu. Pravi derbi Kragujevčane očekuje narednog vikenda kada će u duelu sa Crvenom zvezdom odlučivati o lideru šampionata pošto su u dosadašnjem toku oba tima zabeležila sve pobede. Mladi tim Banjice bio je pre početka 7. kola na trećoj poziciji, ali u Kragujevcu nije mogao da pruži veći otpor iskusnom i izuzetno kvalitenom protivniku. Na poluvremenu se već znao pobednik, ali je Radnički u trećem periodu bio impresivan i sa 9:0 potvrdio superiornost. Najefikasniji  u domaćem timu bio je Boris Zloković sa pet pogodaka, a jedan manje postigli su Filip Filipović i Damir Burić.

Pre početka susreta publika je pozdravila bronzanog vaterpolistu Banjice sa nedavno završenog Svetskog prvenstva za juniore, Ognjena Stojanovića, praunuka Danila Stojanović jednog od pionira srpskog fudbala, koji je doneo prvu fudbalsku loptu u Kragujevac, po kome kragujevački stadion nosi ime „Čika Dača“.

Od igrača Banjice za Srbiju su bronzu u Pertu osvojili i Mateja Asanović, Stefan Ilić, Draško Gogov, Nikola Radulović, Marko Manojlović i Nikola Jakšić.

Mlaići iz Banjic i pored poraza mogu biti zadovoljni iskustvom iz duela protiv nekih od najboljih vaterpolista sveta,  a centar Radničkog Boris Popović bio je zadovoljan rezultatom i igrom svog tima.

„Posle napornih priprema u Hrvatskoj susreli smo se sa ekipom koja u svom sastavu ima nekoliko mladih reprezentativaca. Oni su maksimalno ušli u meč, plivali iz sve snage, ali smo i mi ozbiljno pristupuli utakmici i prikazali dobru partiju. Očekuje nas sparing sa Vojvodinom i nekoliko dana priprema za najbitniji meč u ovom delu sezone, sa Crvenom zvezdom“, rekao je Popović.

Radnički – Banjica 22:4 (2:1, 6:2, 9:0, 5:1)

Radnički: Radić, Burić 4, Popović 3, Marković 1(1 autogol), Gak, Bašić 1, Ćirić, Čupić 1, Zloković 5, F. Filipović 4, Ćirković 1, Đ. Filipović 2, Lazić.
Banjica: Rističević, Asanović, Manojlović, Repanović, Radulović, Ilić, Vučićević, Andrejević, Vico 1, Ćorić, Stojanović 1, Jakšić, Gogov 1.

U prvom meču kola u četvrtak 13.12.

Beograd  – Vojvodina 4:19 (2:5, 0:2, 2:9, 0:3)

U subotu 15.12, sastaju se

Partizan  – Žak

Dunav  – Crvena zvezda

U 7. kolu slobodan je : Singidunum

Izvor: Vaterpolovesti; VK Radnički

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.