Početna » Sve vesti » Radnički za volanom FIAT-a

Radnički za volanom FIAT-a

(Foto: VK Radnički) Direktor FAS-a Antonio Ferara predaje ključeve Fijata 500L Vanji Udovičiću

 

U Kragujevcu je danas potpisan ugovor između kompanije Fijat automobili Srbija (FAS) i Vaterpolo kluba Radniči prema kome se srpski ogranak italijanskog proizvođača pridružio sponzorima vaterpolista iz Kragujevca. Tačnije, automobili torinske kompanije biće zvanična vozila Radničkog. Generalni direktor FAS-a Antonio Ćezare Ferara prilikom potpisivanja ugovora istakao je parolu „Ponosno stvoreni u Srbiji“, kao zajedničku devizu dve organizacije na kojoj će se graditi uspešna saradnja. Kapiten vaterpolista Vanja Udovičić dodao je da se nada da će se Radnički razvijati jednakom brzinom kao i Fijat.

Sjani kapiten Radničkog i reprezentacije Srbije i najbolji sterlac dosadašnjeg takmičenja u Prvoja A ligi Srbije smatra da saradnja između fabrike automobila i sportskog kluba ima i širi značaj od sponzorstva.

„Hvala Fijatu što je prepoznao zdravu sportsku priču. Nadam se da ćemo sazrevati sličnom brzinom kojom se Fijat razvija ne samo u Srbiji već i u svetu. Ovakve projekte treba podržavati jer smatram da pozitivno utičemo ne samo na Kragujevac, već i na celu Srbiju, u kulturno socijalnoj ravni, jer su   sport i industrija sigurno budućnost Srbije“, kazao je Udovičić.

Ferara, koji je ugovor potpisao u ime italijanske kompanije, rekao je da FIAT uvek podržava sport, i da je prorodno da podršku pruži i kragujevačkim vaterpolistima.

“ FIAT je osvedočeni prijatelj sporta širom sveta, što za nas predstavlja osnovu ove saradnje. Prepoznavši značaj podrške sportu u okviru lokalne zajednice, za FAS logičan korak i jeste potpisivanje sponzorskog Ugovora sa VK Radnički.  Ponosno stvoreni u Srbiji je zajednička poruka kroz koju obe strane priznaju i dele snagu, ambiciju i volju za uspehom!“, kazao je Ferara.

(Foto: VK Radnički) Vaterpolisti Radničkog ispred fabrike FAS

 

Sa fabrikom automobila među svojim sponzorima i izuzetnom igračkom sastavu, Radničkom sada nedostaju samo trofeji da  prvu sezonu u kojoj tim nastupa pretvori u veliki uspeh. Radnički je trenutno na čelu tabele domaće lige, dok je u Evropa Kupu stigao do polufinala, a mogao bi lako da se nađe i u borbi za trofej.

Međutim, važnije od trofeja, čini se, je dalji razvoj vaterpola u Kragujevcu gde uz novi zatvoreni bazen Sportskog centra Park i veliku pažnju i popularnost, koju su vaterpolisti stekli za kratko vreme, postoje svi preduslovi da Srbija dobije novi centar za razvoj vaterpola za generacije koje dolaze. Takođe, nadamo se da bi uz finansijsku pomoć FIAT-a Kragujevčani mogli da zadrže tim koji trenutno imaju i već sledeće sezone se nađu u Ligi šampiona gde bi u ovom sastavu mogli da računaju na uspeh.

 

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.