Početna » Nacionalna selekcija » Udovičić: Razočaran stavovima i atmosferom odlučio sam da odem

Udovičić: Razočaran stavovima i atmosferom odlučio sam da odem

Dejan Udovičić koji je sinoć podneo ostavku na mesto selektora reprezentacije Srbije obratio se danas javnosti saopštenjem i najavio konferenciju za štampu 5. novembra. Udovičić je u saopštenju istakao da nije planirao da podnese ostavku, ali da je posle sastanka sa čelnicima saveza i igračima doneo takvu odluku.

„U cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti povodom jučerašnjeg sastanka u prostorijama VSS, želim da istaknem sledeće: Nije istina da sam pre početka sastanka sa igračima dao ostavku. Prisustvovao sam sastanku, i razočaran celokupnom atmosferom i stavovima pojedinaca, nakon sat i po vremena napustio isti pozdravivši se sa igračima. Sva dešavanja posle toga je volja čelnika VSS.“, saopštio je Udovičić, a prenosi portal Vesti online.

On je dodao i da je u pripremi sporazumni raskid saradnje, kao i da će se javnosti obratiti konferencijom za medije kada ekipa bude okončala obaveze na dva meča Svetske lige.

„Trenutno smo u pripremi sporazumnog raskida Ugovora koji treba da bude ozvaničen u petak. Poštujući obaveze reprezentacije, koja ove nedelje igra 2 utakmice Svetske lige, srpskoj javnosti ću biti na raspolaganju u ponedeljak, 5.-og novembra. O vremenu i mestu održavanja konferencije za novinare bićete na vreme obavešteni”, navodi se u saopštenju Dejana Udovičića.

Ranije danas povodom ostavke Udovičića oglasio se i predsednik saveza Velibor Sovrović.

„Na početku sastanka se pozdravio sa svim igračima i rekao da je to njegovo zvanično viđenje sa svim igračima nakon čega je izašao, a mi ostali sa njim i jednostavno pričali o nekim stvarima koje su bile tema: pismo, dalji rad, put u Nemačku na utakmicu i meč sa Španijo“, rekao je Sovrović za B92.

Primetno je da njegova izjava nije dobro preneta ili je konfuzna, ali se može zaključiti da je Sovrović rekao da je ostavka podneta na početku sastanka, što je u svom saopštenju porekao Udovičić.

Više o slučaju ostavke javnost će biti u prilici da sazna u narednim danima, a igrači reprezentacije do sada nisu davali izjave o ostavci selektora. Oni će imati prilike da se pokažu već sutra u Hamburgu gde ih čeka podmlađena selekcija Nemačke, koja je takođe ostala bez svog dugogodišnjeg trenera Hagena Stama.

Da potsetimo u poslednjem duelu u okviru Svetske lige Nemačka je iznenađujuće trijumfovala u Kruševcu sa 10:9 golom u poslednjem minutu.

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace