Početna » Nacionalna selekcija » Mađari sa mladim snagama u Svetsku ligu

Mađari sa mladim snagama u Svetsku ligu

(Foto: vlv.hu) Deneš Varga vođa podmlađenog tima Mađarske

Mađarska vaterpolo reprezentacija nastupiće u Svetskoj ligi u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na Olimpijske igre u Londonu. Tim je krajem septembra naustio posle više od 15 godina trofejni stručnjak i tvorac zlatne generacije Deneš Kemenji, a od vaterpola se oprostio i vođa u bazenu Tamaš Kašaš. Posle neuspeha na Igrama u Londonu Mađari su odlučili da pokušaju da stvore novu generaciju pa na spisku, objavljenom u ponedeljak, za prve mečeve u Svetskoj ligi nema Gergeljija Kiša, Petera Biroša, Adama Štajnmeca, Norbeta Madaraša i golmana Zoltana Sečija. Umesto njih u timu će biti mlađe snage i čak tri debitanta.

Mađari se vraćaju u takmičenje Svetske lige posle pet godina pauze a na spisku igrača za prva dva meča su:

Golmani: Laslo Bakša, Viktor Nađ, Atila Deker. Igrači: Bence Batori, Erik Bundšuh, Adam Deker, Mikloš Gor-Nađ, Norbert Hošnjinaski, David Jansik, Gabor Kiš, Ferenc Salamon,Marton Sivoš, Daniel Varga, Deneš Varga, Marton Vamos

Prvi ispit Mađare u Svetskoj ligi očekuje 31. oktobra kada će gostovati u komšiluku, pošto se u Oradei sastaju sa selekcijom Rumunije. Tri dana kasnije Mađari će biti domaćini svetskim šampionima Italijanima koji su ih nadigrali letos u Londonu u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Zanimljiv duel prvog dana takmičenja Svetske lige biće i u Zagrebu gde Olimpijskim šampionima Hrvatskoj gostuje Crna Gora. I gosti i domaćini su, kao i Mađarska pretrpeli izmene u timu u odnosu na London. Klupu Hrvatske napustio je legendarni Ratko Rudić, a u bazenu neće biti Damira Burića i Mihe Boškovića. Kod Crne Gore u odnosu na Olimpijske igre izostaće Boris Zloković, Mlađan i Nikola Janović, kao i Vladimir Gojković koji je okončao karijeru i postao trener Jadrana.

Parovi prvog kola Svetske lige 31. oktobra:

Grčka – Turska

Hrvatska – Crna Gora

Nemačka – Srbija

Rumunija – Mađarska

Italija -Rusija

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.