Početna » Sve vesti » Miho Bošković izabran za najboljeg igrača 2012-te

Miho Bošković izabran za najboljeg igrača 2012-te

(Foto: Beta) Miho Bošković najbolji vaterpolista Evrope za 2012. u izboru LEN

Hrvatski vaterpolista Miho Bošković proglašen je najboljim igračem za 2012. godinu u izboru Evropske federacije vodenih sportova (LEN). Iza Boškovića, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio zlato sa Hrvatskom, našao se njegov reprezentativni kolega Josip Pavić dok su treće mesto podelili crnogorski bek Aleksandar Ivović i prošlogodišnji pobednik izbora italijanski golman Stefano Tempesti. Vaterpolista reprezentacije Srbije Andrija Prlainović zauzeo je peto mesto sa 11,7 procenata glasova.

Boškoviću je to drugi put da je proglašen za najboljeg u Evropi pošto je istu titulu poneo i 2007. Te godine Bošković je ostvario veliki uspeh sa Hrvatskom, kada su u Melburnu postali šampioni sveta, dok je u ovoj godini osvojio olimpijsko zlato i Svetsku ligu. On je sa Vašašom prošle sezone uspeo da izbori nastup na završnom turniru Lige šampina gde su ipak zavšili kao četvrti a posle godinu dana u ekipi šampiona Mađarske vratio se u matični Jug.

Posle velikog uspeha na Olimpijskim igrama Bošković je najavio da će pauzirati neko vreme od reprezentacije, što nije dobro prihvaćeno u hrvatskom savezu.

Treći u izboru LEN: Aleksandar Ivović

Bošković je dobio najviše glasova u izboru, 37,6 procenata, Pavić je imao podršku 25 %, dok su Ivović i Tempesti dobili identičan broj glasova 13,3.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace