Početna » Sve vesti » Miho Bošković izabran za najboljeg igrača 2012-te

Miho Bošković izabran za najboljeg igrača 2012-te

(Foto: Beta) Miho Bošković najbolji vaterpolista Evrope za 2012. u izboru LEN

Hrvatski vaterpolista Miho Bošković proglašen je najboljim igračem za 2012. godinu u izboru Evropske federacije vodenih sportova (LEN). Iza Boškovića, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio zlato sa Hrvatskom, našao se njegov reprezentativni kolega Josip Pavić dok su treće mesto podelili crnogorski bek Aleksandar Ivović i prošlogodišnji pobednik izbora italijanski golman Stefano Tempesti. Vaterpolista reprezentacije Srbije Andrija Prlainović zauzeo je peto mesto sa 11,7 procenata glasova.

Boškoviću je to drugi put da je proglašen za najboljeg u Evropi pošto je istu titulu poneo i 2007. Te godine Bošković je ostvario veliki uspeh sa Hrvatskom, kada su u Melburnu postali šampioni sveta, dok je u ovoj godini osvojio olimpijsko zlato i Svetsku ligu. On je sa Vašašom prošle sezone uspeo da izbori nastup na završnom turniru Lige šampina gde su ipak zavšili kao četvrti a posle godinu dana u ekipi šampiona Mađarske vratio se u matični Jug.

Posle velikog uspeha na Olimpijskim igrama Bošković je najavio da će pauzirati neko vreme od reprezentacije, što nije dobro prihvaćeno u hrvatskom savezu.

Treći u izboru LEN: Aleksandar Ivović

Bošković je dobio najviše glasova u izboru, 37,6 procenata, Pavić je imao podršku 25 %, dok su Ivović i Tempesti dobili identičan broj glasova 13,3.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.