Početna » Domaća takmičenja » Partizan savladao umornu Zvezdu i osvojio Kup Srbije

Partizan savladao umornu Zvezdu i osvojio Kup Srbije

Radomir Drašović
(Foto: waterpoloserbia.org)

Vaterpolisti Partizana osvojili su Kup Srbije, 25. u klupskoj istoriji, pošto su večeras u finalu u Nišu pobedili Crvenu zvezdu rezultatom 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2). Ključnu prednost crno-beli su stekli u prvoj četvrtini, posle koje su vodili 4:0. U nastavku su stigli i do „+5“, a Zvezda, čiji igrači su pre utakmice imali dosta problema sa virusom i temperaturom, kasno je počela da igra. Šampion Srbije je do kraja održavao tri do četiri gola prednosti, a u završnici je bez prava zamene isključen Nikola Jakšić.

Na početku su viđene dve dobre prilike. Zvezda nije iskoristila igrača više, dok je na drugoj strani Radomir Drašović zatresao prečku. Posle dva minuta igre crno-beli su poveli golom Ognjena Stojanovića. Kapiten crveno-belih, Branko Peković, uspeo je nekoliko puta da iznudi isključenje, ali njegovi saigrači nisu to znali da iskoriste. Partizan je to kaznio i preko Marka Jankovića povisio na 2:0. Do kraja prve četvrtine dva puta je mrežu zatresao centar Đorđe Lazić, pa je već posle prvih osam minuta šampion imao veliku prednost – 4:0.

Crveno-beli su u nastavku zaigrali bolje u odbrani, ali napad i dalje nije funkcionisao. Zvezda je nekoliko puta imala igrača više, u jednom napadu i dva, ali se rezultat nije menjao. Na drugoj strani se ponovo zatresla mreža Alesandra Kralja, a savladao ga je Drašović, za velkih 5:0. Pobednik se tada nazirao i bilo je jasno da će se rival teško vratiti u meč, kako zbog velikog zaostatka, tako i zbog problema sa virusom.

Bazen Čair, finale Kupa Srbije
(Foto: waterpoloserbia.org)

Konačno, minut pre kraja prvog poluvremena, crveno-beli su iskoristili igrača više i preko Filipa Ćorića smanjili na 5:1 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku je prvu dobru priliku imao Partizan, ali Aleksandar Andrejević je posle kontre šutirao pored gola. Isti igrač je već u narednom napadu morao da čuva na centru Petra Ivoševića, a iskusni vaterpolista Zvezde to je iskoristio da dodatno smanji zaostatak na 5:2. Nalet rivala prekinuo je Aleksandar Radanović, koji je posle drugog gola Ćorića, ponovo vratio svojoj ekipi „+4“ – 7:3.

Partizan je sigurnom igrom u nastavku održavao veliku prednost, a tačku na utakmicu stavio je Ognjen Stojanović šest minuta pre kraja meča, golom za 8:3. Sredinom poslednjeg perioda Dragan Drašković je smanjio na 8:4, a posle isključenja bez prava zamene kapitena crno-belih, Nikole Jakšića, peterac za crveno-bele je realizovao Veljko Tankosić i postavio konačnih 8:5.

Po dva gola za crno-bele postigli su Đorđe Lazić, Aleksandar Radanović i Ognjen Stojanović, dok je dvostruki strelac za Zvezdu bio Filip Ćorić.

Partizan – Crvena zvezda 8:5 (4:0, 1:1,2:2, 1:2)

Bazen SC “Čair”. Gledalaca: 1.500. Igrač više: Partizan 7 (4), Crvena zvezda 10 (2). Dva igrača više: Partizan 1 (0), Crvena zvezda 1 (0). Peterci: Crvena zvezda 1 (1).

PARTIZAN: Dobožanov (8 odbrana), Radanović 2, F. Janković, Radojević, Lazić 2, Manojlović, Drašović 1, Andrejević, Jakšić, Tanasković, Stojanović 2, M. Janković 1, Belopavlović, Lukić. Trener: Milenković.

CRVENA ZVEZDA: Kralj (8 odbrana), Tankosić 1, Jović, Ivošević 1, Šuberić, Ilić, Bijelić, Ljubenović, Nikolov, Ćorić 2, Drašković 1, Peković, Todorovski, Bursać. Trener: Nikolić.

Jedan komentar

  • Čestitke Partizanu ! Ovaj put je pošteno , viteški pobedio Zvezdu ! Ali , sve bi drugačije bilo da nije nesrećne prve četvrtine i prednosti koju Zvezda kasnije nije uspela da stigne .
    Inače , Zvezda je bila dostojan rival i momcima se nema šta zameriti , pored peha koji su imali sa virusom , izneli su utakmicu na vrlo pristojnom nivou .

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.