Početna » Domaća takmičenja » Radnički poveo posle peteraca, Stefan Todorovski junak Kragujevčana

Radnički poveo posle peteraca, Stefan Todorovski junak Kragujevčana

Stefan Todorovski Radnicki
(Foto: KVK Radnički)

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poveli su u finalnoj seriji plej-ofa, pošto su u prvoj utakmici na svom bazenu posle peteraca pobedili Novi Beograd rezultatom 11:10. U regularnom delu neizvesne utakmice bilo je 7:7, a u prve tri penal serije svi igrači su bili sigurni. Potom je Uroš Stevanović promenio golmana i na gol stavio Stefana Todorovskog, koji je postao apsolutni junak pošto je odbranio dva peterca.

Drugi meč finalne serije, koja se igra na dve dobijene utakmice, na programu je u subotu od 20:30 na Novom Beogradu, uz direktan prenos na RTS 2.

Gosti su bolje počeli i poveli su na startu, a zatim su došli i do dva gola prednosti (3:1). U drugoj četvrtini timovi su nastavili u žestokom ritmu, ali je ovoga puta Radnički bio bolji rival. Razbranio se golman Lazar Dobožanov i dao krila svojim saigračima da i u napadu dođu do bolje igre. Najpre je Nikita Krug smanjio zaostatak, a zatim je izjednačenje doneo Nikola Lukić – 3:3.

U nastavku susreta Nebojša Toholj je prvi put doveo Radnički u vođstvo (4:3), ali samo na kratko, jer je odmah na drugoj strani Miloš Ćuk prekinuo seriju svog tima od 11 minuta bez gola. Već u sledećem napadu Filip Gardašević iskoristio je igrača više, a Novobeograđani su u poslednji period ušli sa dva gola prednosti, pošto je peterac iskoristio Gogov – 6:4.

Meč je u dramatičnu završnicu već na startu četvrte četvrtine uveo Strahinja Rašović, a potom je burne reakcije izazvala jedna sudijska odluka da se ne prizna pogodak Radničkog. Na drugoj strani Novi Beograd je olako dobio igrača više, kog je realizovao Bursać i ponovo vratio gostima dva gola „viška“ – 7:5. Ni tada se nije predavao domaćin, već je golovima Lukića i Rašovića ponovo izjednačio – 7:7. Do kraja su mreže mirovale, iako su obe ekipe imale šanse, pa su usledili peterci.

U prve tri serije svi su bili precizni. Za Novi Beograd su pogađali Gogov, Filipović i Šušiašvili, a za Radnički Rašović, Ukropina i Janković. A onda je trener Radničkog Uroš Stevanović, baš kao što je to bio slučaj u utakmici polufinala Jadranske lige u Zagrebu, pokazao sjajan osećaj i umesto Dobožanova na gol poslao Stefana Todorovskog, koji mu se ovoga puta za poverenje odužio sa dva odbranjena peterca, najpre Gardaševiću, a zatim i Ćuku. Između ta dva šuta na drugoj strani precizan je bio Stefan Branković, pa je Radnički poveo sa 1:0 u finalnoj seriji.

Po dva gola za Radnički u regularnom delu postigli su Rašović i Lukić, a istu učinak imao je i Gogov na drugoj strani.

Radnički – Novi Beograd 11:10 (1:3, 2:0, 1:3, 3:1, 4:3)

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Panić, Todorovski, Radulović. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović, Bursać 1, Ćuk 1, Radulović, Gogov 2, Gardašević 1, Avramović, Šušiašvili 1, Nikolov 1, Bursać, Vlahović, Martinović. Trener: Vujasinović.

Peterci: 0:1 Gogov, 1:1 Rašović, 1:2 Filipović, 2:2 Ukropina, 2:3 Šušiašvili, 3:3 Janković, 3:3 Todorvski brani Gardaševiću, 4:3 Branković, 4:3 Todorovski brani Ćuku.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace