Početna » Nacionalna selekcija » Srbija sigurna protiv Rumunije na startu turnira u Šapcu, odličan povratak Ćuka

Srbija sigurna protiv Rumunije na startu turnira u Šapcu, odličan povratak Ćuka

Milos Cuk Srbija Rumunija 2024
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Na startu odlično organizovanog turnira „Srbija 2024“ u Šapcu Srbija je pobedila Rumuniju 13:7. Prava pripremna utakmica, sa formom koja je daleko od željene posebno sa igračem više, ali i koja tačno pokazuje šta treba da se ispravi u narednih dvadesetak dana do Olimpijskih igara u Parizu.

NI jednog trenutka u prvoj četvrtini Srbija nije bila u dominantnom položaju. Rumuni su odolevali, dva puta imali prednost. Za Srbiju je Mandić pogodio iz peterca, Ranđelović sa igračem više a Nikola Jakšić i Ćuk udarcima iz daljine. Odbrana je međutim ostavljala rumunske šutere bez bloka i to se osetilo sa četiri lopte u mreži Filipovića.

Drugih osam minuta su delovali bolje. Odbrana se postavila, radili su blokovi a napad držao normu od četiri gola. Mandić je opet pogodio prvi, pratio ga je Martinović a onda je raspoloženi Ćuk ispalio dve bombe. Rumuni su jedini gol postigli sa igračem više.

Probali su selektori razne kombinacije. Ćuk je iz peterca pogodio stativu a Jakšić i Dedović su iskoristili igrača više. U poslednjih osam minuta na golu je umesto Filipovića bio Mišović. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja precizan je sa igračem više bio Ubović za 12:7. Do poslednjeg napada bio je to jedini gol Srbije a u poslednjoj sekundi Randjelović je prenosom postavio konačan rezulzaz

Selektor Stevanović je igrao bez Rističevića, Drašovića, Lukića, Radulovića, Vica, Milojevića i Lazića.

U ostalim utakmicama prvog kola Crna Gora je pobedila Nemačku 14:7 dok je Australija bila bolja od Francuske 10:7.

U drugom kolu u petak Srbija igra protiv Francuske u 20:45. Pre toga se sastaju Australija – Nemačka u 17:15 i Crna Gora – Rumunija u 19.

Srbija – Rumunija 13:7 (4:4, 4:1, 3:2,2:0)

Gradski bazen. Sudije: Margeta (Slovenija) i Blanšar (Francuska).  Igrač više: Srbija 13 (4), Rumunija 6 (4). Peterci: Srbija 2 (1)

SRBIJA: Filipović, Mandić 2, S.Rašović, Ranđelović 1,Ćuk 3 Dedović, P.Jakšić, N.Jakšić 3, Gavrilović, Ubović 1, Pljevančić, V. Rašović, Mišo1vić, Martinović 1.

RUMUNIJA: Tić, Vrančeanu, Lutesku, Fulea, Neamtu, Priotesa 1, Bota, Antiša, Koldrovsči, Georgesku 3, Ludean 2, Vančik, Dragušin, Tepelus 1.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.