Početna » Transferi » Ćirić posle četiri sezone napustio Noazi la Sek, Viktor Rašović u Panatinaikosu

Ćirić posle četiri sezone napustio Noazi la Sek, Viktor Rašović u Panatinaikosu

Viktor Rasovic Noazi la Sek 2023
(Foto: Philippe Fretault/ WP inside)

Očigledno je da je francuski klub Nojzi la Sek imao dobar nos pre četiri godine kada je angažovao Stefana Ćirića, mladog stručanjaka dokazanog u Partizanu i reprezentativnom stručnom štabu. Rezultati kluba su bili najbolji u istoriji.

Za četiri godine Nojzi la Sek je bio isto toliko puta drugi u domaćem prvenstvu, iza neprikosnovenog Marseja. To su najveći klupski uspesi, koje je malo ko očekivao. Nojzi je bio zapažen u Kupu Francuske sa jednim srebrom i dve bronze.

Obe strane su bile zainteresovane za nastavak saradnje. Imali smo ambicije ali je na kraju saopšteno da finansije čine svoje. I tu su mi ponudili da ostanem, ali nisam pristao – kaže Ćirić za Sport Klub.

Činjenica da su Francuzi u srspkom stručnjaku videli čoveka koji može po drugi put da krene iz početka jeste kompliment. Ali i činjenica je da budući sastav ne bi odgovarao trenerovim ambicijama predstavljala je jasan znak da je vreme uspešne saradnje završeno.

Moram da kažem da sam prezadovoljan urađenim. Uradio sam šta sam želeo, imao vrlo lepu saradnju sa čelnicima i igračima i Nojzi je lepa uspomena u mojoj trenerskoj karijeri.

I Francuzi su ocenili da nema razloga da zaustavljaju trenera koji ih je odveo skoro do samog vrha. Ćirić je sada oslonjen na reprezentaciju i Olimpijske igre.

Nigde ne žurim, samo mi je Pariz u glavi. Dobro smo počeli pripreme. Za klub ima vremena. Ne krijem da bih voleo veći izazov i nadam se da će biti i takvih ponuda.

Noazi La Sek Stefan Ciric
(Foto: VK Novi Beograd)

Srpski reprezentativac Viktor Rašović će naredne sezone igrati za grčki Panatinakos. Prošle sezone, Rašović je branio boje Nojzi la Seka. Za narednu, uprava kluba je odlučila da podmladi sastav zbog finansijskih teškoća pa je Rašović dobio odrešene ruke.

U ovom klubu Rašović je bio u dva navrata i ostavio odličan utisak. Pored njega klub je napustio i trener Stefan Ćirić.

Potpisao sam na godinu dana. Klub se dosta pojačao prvenstveno mladim igračima. U prošlom prvenstvu im je za malo izmaklo treće mesto. Igraćemo u Evrokupu. Francuzi na žalost nisu uspeli da zadrže ekipu. Izašli su mi u susret i zahvalan sam im. Biće mi lakše jer je tu i naš golman Rističević. Cilj je da se približimo vrhu Grčke, tačnije Olimpijakosu i Vuljagmeniju – rekao je Rašović.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace