Početna » Evrokupovi » Ferencvaroš i Olimpijakos posle dramatičnih završnica obezbedili plasman na F4 Lige šampiona

Ferencvaroš i Olimpijakos posle dramatičnih završnica obezbedili plasman na F4 Lige šampiona

Dusan Mandic Ferencvaros Kup Madjarske 2023
(Foto: Fradi.hu)

Na finalnom turniru Lige šampiona, koji se održava od 6. do 8. juna na Malti, igraće vaterpolisti Novog Beograda, Pro Reka, Olimpijakosa i Ferencvaroša.

Prvaci Srbije i Italije svoje mesto na fajnal-foru su obezbedili u prošlom kolu, dok su to sada, u petom kolu, učinili i igrači Olimpijakosa i Ferencvaroša. Olimpijakos je posle velike borbe i izvođenja peteraca savladao u Španiji Barselonetu rezultatom 19:8, dok je Ferencvaroš takođe posle neizvesne utakmice bio bolji od italijanske Breše sa 9:8, uz tri gola Dušana Mandića.

Mađari su tako kolo pre kraja četvrtfinalne faze zadržali prvo mesto u grupi sa 12 bodova, dok je Olimpijakos u direktnom duelu sa Barselonetom stigao do važnih bodova i sada ima 11 bodova, četiri više od španskog predstavnika, dok je Breša ostala na poslednjem mestu sa svih pet poraza u ovoj fazi takmičenja.

Utakmice petog kola u grupi A igraju se večeras. Pro Reko od 18 sati dočekuje Jadran, dok Novi Beograd od 19:45 igra na svom bazenu sa ekipom Marselja. Pro Reko je lider sa 11 bodova, Novi Beograd ima 10, Marselj tri, a splitski Jadran je bez bodova.

Barseloneta je posle prvog poluvremena vodila sa 5:4. Uspela je tokom treće kvartala da stigne do 10:8, ali se Olimpijakos nije predavao. Stigao je do egala, usledio je rat nerava, Genedijunas je pogodio za 13:12, Bustos doneo izjednačenje, a do kraja meča, mreže su mirovale. Usledio je penal rulet u kojem je više snage i fokusa imala ekipa iz Atine. Prevagu na tasu Olimpijakosa doneli su Konstantinos Genedijunas sa pet, Dimitrios Nikolaidis, Janis Fontulis, Marton Vamoš sa po dva gola. Kod Barselonete Rožer Taulj je postigao četiri, Martin Famera, Bernat Senuža po tri, Luke Paviljar dva gola.

U drugom meču grupe, Ferencvaroš je pobedio Brešu sa 9:8 (2:1, 2:2, 3:2, 2:3). Najefikasniji u sastavu Ferencvaroša bili su Dušan Mandić sa tri, Janoš Fekete, Adam Nađi i Deneš Varga sa po dva gola. Kod Breše, Maksvel Irving, Vićenco Rencuto i Vićenco Dolče su postigli po dva gola. Đorđe Lazić se nije upisao u listu strelaca, a Petar Tešanović je imao pet odbrana.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace