Početna » Domaća takmičenja » Dobra uvertira pred Jug: Zvezda još jednom bolja od Partizana

Dobra uvertira pred Jug: Zvezda još jednom bolja od Partizana

Gavril Subotić, Crvena zvezda - Partizan
(Foto: Starsport)

U prvoj utakmici četvrtog kola grupe za plasman od 1. do 6. mesta u Super ligi Srbije, vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 14:9 i tako su prišli prvoplasiranom Novom Beogradu na tri boda. Aktuelni šampion Srbije svoj meč igra u subotu protiv Vukova, dok će ovo kolo tek 13. aprila kompletirati Radnički i Šabac.

Crvena zvezda je bila favorit i to je pokazala u bazenu, kao i pre mesec dana, kada je takođe bila ubedljiva. Posle izjednačene prve četvrtine u kojoj je Partizan stalno imao prednost, u naredne dve je domaćin dominirao i napravio je razliku. Mladi, ali borbeni crno-beli nisu mogli da paririaju mada je bilo momenata kojim je trener Miloš Korolija mogao da bude zadovoljan.

Crveno-beli su tako napravili sjajnu uvertiru pred četvrtfinale Kupa Evrope i gostovanje Jugu u Dubrovniku devetog aprila.

Golgeteri crveno-belih, Gavril Subotić i Dušan Vasić, bili su najefikasniji sa po četiri gola, dok je Draško Gogov dodao tri. Na drugoj strani je trosutrki strelac bio Luka Gladović, dok je Kosta Bodiroga dodao dva

Novi Beograd je prvi sa 21 bodom, Zvezda sada ima 18 i utakmicu više, Radnički 12, Šabac šest, Partizan tri, a NBG Vukovi su bez bodova.

U petom kolu grupe za plasman od 7. do 12. mesta dve utakmice se igraju u subotu, a sastaju Vojvodina i Valis, odnosno Nais i Proleter. Četiri dana kasnije na programu je meč između Taša i Starog Grada, dok se samo tri dana posle toga igraju i utakmice poslednjeg, šestog kola.

Valis je lider u ovoj grupi sa maksimalna 24 boda, Proleter ima 15, Vojvodina 14, a Nais deset. Stari Grad je na pretposlednjoj poziciji sa tri boda, dok je Taš bez osvojenih bodova.

Crvena zvezda – Partizan 14:9 (4:5, 4:0, 4:2, 2:2)

Bazen: „25. maj“, Beograd. Sudije: Milović i Šukić. Isključenja: Crvena zvezda 8, Partizan 9. Peterci: Crvena zvezda 1(1), Partizan 2(2).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać, Danković, Marković, Subotić 4, Vasić 4, Gogov 3, Basara, Vukićević, Seman, Milojević 1, Radović 1, Ivanović, Živković. Trener Filipović.

PARTIZAN: Žoao Pedro, Jakšić, Dimitrijević, K. Bodiroga 2, V. Bodiroga 1, Tomić, Božović, Pavlović 1, Radulović, Jauković 1, Krstić 1, Gladović 3, Dimković, Kutajar. Trener Korolija.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace