Početna » Domaća takmičenja » Novi Beograd slavio protiv Juga, Splićani pobedili Zvezdu i zadržali prvo mesto

Novi Beograd slavio protiv Juga, Splićani pobedili Zvezdu i zadržali prvo mesto

Nikola Jaksic Novi Beograd Jug LS
(Foto: VK Novi Beograd)

U petak je u Beogradu završen prvi turnir Premijer regionalne lige za plasman od 1. do 5. mesta, dok će drugi biti odigran u Splitu od 11. do 13. aprila.

Novi Beograd je ostvario veoma važnu pobedu protiv Juga rezultatom 14:11, dok je Crvena zvezda poražena sa 10:7 od splitskog Jadrana, koji je trenutno lider sa 14 bodova iz šest utakmica. Novi Beograd ima 12 i utakmicu manje, dok je na trećem mestu Jug sa 11 bodova iz takođe šest odigranih mečeva. Između te tri ekipe će se voditi borba za prvo mesto, pošto Crvena zvezda ima tri, a Jadran iz Herceg Novog dva boda.

Završen je i prvi turnir u grupi od 6. do 8. mesta, a Radnički je u Rijeci pobedio Primorje posle peteraca rezultatom 16:14. Riječani su trenutno na liderskoj poziciji sa četiri boda, dok Solaris ima tri, a Radnički dva boda. Kragujevčani će na svom bazenu 5. i 8. aprila imati priliku da se revanširaju Solarisu i da još jednom pobedom protiv Primorja zauzmu šesto mesto.

Prvi od dva turnira za plasman od 9. do 12. mesta završen je u Šapcu u četvrtak, a domaćin je trenutno prvi u toj grupi, odnosno deveti ukupno, sa devet bodova. Mladost i Partizan imaju po šest, a splitski Mornar je bez bodova. Poslednjeplasirani iz ove grupe se seli u niži rang takmičenja, dok će pretposlednji igrati u baražu sa Valisom.

Novi Beograd nije dozvolio još jedno iznenađenje posle poraza od Splićana, te je u derbiju kola pobedio Jug 14:11. Nisu se Dubrovčani lako predali. Igrali su na umor domaćina ali je kvalitet presudio. Posle goleade u prvoj četvrtini kada je palo devet golova, u drugih osam minuta domaćin je imao dva puta tri gola prednosti ali se na odmor otišlo sa vođstvom  9:7. Nikola Jakšić je dominirao, pravio je razliku ali treba istaći i De Mikelisa koji je zamenio Dobožanova i odbranio peterac Daubu.

Jug je bio oslabljen neigranjem prvog golmana Popadića ali sa njim teško da bi iznenadili srpskog prvaka koji je odigrao dovoljno za pobedu. Pored Jakšića u pobedničkom timu kod Dubrovčana se istakao raspoloženi Burić.

(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Osokoljeni pobedom protiv Novog Beogradam splitski Jadran je angažovano ušao u duel sa Crvenom zvezdom i na kraju zasluženo pobedio 10:7. Već u prvoj četvrtini Jadran je brzo stekao prednost 4:1 da bi u poslednja dva minuta Vukićević i Milojević smanjili razliku.

Ispostavilo se da je to bilo sve što je beogradski tim uradio što se tiče rezultatske neizvesnosti. Osetio se umor od igranja tri utakmice u tri dana, pa je objektivno kvalitetniji Jadran u naredne dve četvrtine stekao nedostižnu prednost 8:3. Blistao je golman Marcelić koji je imao izvanrednih 15 odbrana. U poslednjem delu probudio se napad domaćina i sa tri uzastopna pogotka na polovini četvrtnne razlika je smanjena na tri gola 9:6. Do kraja međutim upisalo su se još Biljaka i Subotić za konačan rezultat.

Premijer regionalna liga

Grupa za plasman od 1. do 5. mesta, Treći dan

Crvena zvezda – Jadran 7:10 (3:4, 0:2, 0:2, 4:2)

Crvena zvezda: Mišović, Bursać 2, Danković, Marković, Subotić 1, Vasić 1. Gogov, Basara, Vukićević 1, Seman, Milojević 1, Radović 1, Ivanović, Popović. Trener Filipović.

Jadran Split: Čelar, Radan 1, Marinić-Kragić 3, Biljaka 1, Butić 1, Pejković, Pavlović, Harkov 2, Berehulak, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević, Marcelić, Janković.

Novi Beograd – Jug 14:11 (5:4, 4:3, 2:1, 3:3)

Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis 1, Granados 1, Ćuk, Pijetlović 1, Drašović 1, Jakšić 4, Perković 2, Filipović 1, Vučinić 1, Vlahopulos 1, De Mikelis, Radulović 1. Trener Gocić.

Jug: Popadić, Burđelez, Đerković, Lazić 1, Joković 1, Mozara 1, Daub 2, Kabanas 1, Kržić, Burić 4, Grgurević, Žuvela 1, Čubranić, Merčep. Trener Kobeščak.

Plasman: Jadran Split 14 (6 utakmica), Novi Beograd 12 (5), Jug 11 (6),  Crvena zvezda 3 (5), Jadran HN 2 (6).

Grupa za plasman od 6. do 8. mesta

Plasman: Primorje 4, Solaris 3,  Radnički 2.

Grupa za plasman od 9. do 12. mesta

Plasman: Šabac 9, HAVK Mladost 6, Partizan 6, Mornar bez bodova.

Jedan komentar

  • Statistika je neumoljva! Jadran je od 10 igrača više iskoristio 5 , a Zvezda , isto od 10 – samo 2 !! Pitam se kada ću videti neku novu realizaciju , ne samo kod Zvezde , već u vaterpolu upšte! Kad je Rudić bio selektor Brazila, uvežbao ih je par načina realizacije , pasu ravnopravno davali golove i sa leve i sa desne strane! Kod nas u timu možeš imati tri levoruka igrača , opet će da se igra na uobičajeni način…kao kad bokser ne ume da udari drugačije nago samo krošeom!

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace