Početna » Domaća takmičenja » Novi Beograd ispustio „+4“ i izgubio od Jadrana, Zvezda potopila Novljane

Novi Beograd ispustio „+4“ i izgubio od Jadrana, Zvezda potopila Novljane

Jadran Split Novi Beograd Regionalna 2024
(Foto: VK Novi Beograd)

Vaterpolisti Novog Beograda pretrpeli su poraz u drugom kolu prvog turnira Premijer Regionalne lige za plasman od 1. do 5. mesta, koji se igra upravo u Beogradu. Posle pobede nad Jadranom iz Herceg Novog, ekipa Živka Gocića izgubila je od splitskog Jadrana rezultatom 14:12, iako je u trećoj četvrtini imala čak četiri gola prednosti (10:6). Sa druge strane, Crvena zvezda je posle poraza od Juga, sa kojim se Novi Beograd sastaje u petak, savladala Jadran iz Herceg Novog identičnim rezultatom – 14:12, pa će se u ovoj grupi velika borba voditi do kraja.

U poslednjem meču koji je na program u petak od 20 časova i 15 minuta Novi Beograd igra protiv duborvačkog Juga, a Zvezda se od 18:30 sastaje sa splitskim Jadranom. Dubrovčani i Splićani imaju trenutno po 11 bodova iz pet odigranih mečeva, Novi Beograd ima devet bodova iz četiri utakmice, Crvena zvezda tri, a Jadran iz Herceg Novog dva boda. Šampion će biti poznat posle turnira u Splitu, koji je na programu od 11. do 13. aprila, a Zvezda i Novi Beograd će tada ponovo odmeriti snage sa ova tri kluba.

Novobeograđani su propustili veliku priliku da se za korak približe trofeju Jadranske lige pošto su ispustili četiri gola prednosti protiv ekipe od koje su pre tri nedelje bili bolji rezultatom 15:11. Sve je išlo kako treba za domaće do sredine treće četvrtine. Vodili su tada domaći sa 10:6 i činilo se da će mirno privesti meč kraju, ali je onda usledio veliki pad u igri i serija gostiju od čak pet golova u nizu.

Ipak, Novi Beograd još jednom uspeo da vrati vođstvo i povede 12:11, a potom je imao nekoliko prilika i sa igračem više da reši pitanje pobednika, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Vaterpolisti splitskog Jadrana su u finišu još jednom uspeli da preokrenu rezultat i zabeleže važnu pobedu.

Loren Fatović bio je najefikasniji u pobedničkom taboru sa pet golova, dok se kod domaćih Alvaro Granados takođe pet puta upisao u listu srelaca.

Marko Radovic Zvezda Kup
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Zvezda je tokom celog meča bila bolji rival od Novljana, a pitanje pobednika  je rešeno krajem treće četvrtine, kada su izabranici trenera Aleksandra Filipovića stekli četiri gola prednosti. U poslednjem periodu su Novljani samo prepolovili zaostatak, ali nije bilo dramatične završnice.

Najbolji u ekipi Crvcene zvezde bili su Marko Radović i Gavril Subotić sa po četiri postignuta gola, dok su se u redovima Jadrana istakli Gojković, Nagaev, Radović i Vučurović sa po dva pogotka.

Novi Beograd – Jadran Split 12:14

Jadran Split: Čelar, Radan, Jerinić-Kragić 1, Biljaka 1, Butić 1, Pejković 3, Pavlović, Harkov 2, Berehulak, Vrlić 2, Fatović 5, Dužević, Marcelić, Janković 1. Trener Marelja

Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis 1, Granados 5, Ćuk, Pijetlović, Vučinić 2, Jakšić 1, Perković, Filipović 1, Lukić, Vlahopulos 2, De Mikelis, Radulović. Trener Gocić

Crvena zvezda – Jadran HN 14:12

Crvena zvezda: Mišović, Bursać 1, Danković 1, Marković, Subotić 4, Vasić, Gogov, Basara, Vukićević 2, Seman 1, Milojević 1, Radović 4, Ivanović, Popović. Trener Filipović.

Jadran HN: Đurović, Holod 1, Vučurović 2, Vukićević 1, Vujović, D. Radović 2, Nagajev 2, Gardašević 1, Baničević, Stupar, Gojković 2, V.Radović1, Vujičić. Trener Radanović.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace