Početna » Nacionalna selekcija » Stefan Ćirić o Francuzima: Vidi se uticaj Kobešćaka, respektuju nas kao olimpijske šampione

Stefan Ćirić o Francuzima: Vidi se uticaj Kobešćaka, respektuju nas kao olimpijske šampione

Srbija klupa EP 2024
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Ako neko poznaje selekciju Francuske, to je Stefan Ćirić, pomoćnik Uroša Stevanovića u stručnom štabu reprezentacije Srbije. Nekadašnji trener Partizana i pomoćnik Dejana Savića u nacionalnom timu, od leta 2020. godine predvodi francuski Noazi la Sek i odlično je upoznat sa kvalitetima narednog rivala Srbije na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Pomoćni trener Francuske je Vjekoslav Kobešćak, dugogodišnji trener Juga iz Dubrovnika.

Vidi se njegov veliki uticaj. Igraju kao Jug, posebno u odbrani i sa igračem manje. Taj sistem funkcioniše već nekoliko godina, prave dobre rezultate, da ne kažem odlične u odnosu na nivo od pre sedam, osam godina. Čeka nas ozbiljna utakmica protiv odličnog protivnika.

Francuzi imaju četvoricu veterana, koji imaju 36, 37 godina i još petoricu koji su oko 30 godina. Sigurno će njihov sastav biti podmlađen po završetku Olimpijskih igara u Parizu, gde imaju velike planove. Sada je pitanje da li je to iskustvo njihova prednost?

Mislim da to neće odlučivati. Oni jesu iskusni, veliki je broj igrača preko 32, 33 godine, Kruzija, Bjork, Marzuki, Bodegas. Veliki broj igrača je prešao zenit, ali postoji kvalitet, što je najbitnije. Ne treba zaboraviti ni golmana Fontanija. Imaju više igrača koji mogu da igraju i centra i beka. Videli smo i u grupnoj fazi kako Vernu i Bodegas menjaju pozicije.

Ćirić je već tri i po godine u Francuskoj i odlično poznaje njihove igrače.

Za njih smo mi i dalje olimpijski šampioni, postoji veliko poštovanje, pogotovo sada kada smo u punom sastavu. Smatram da smo favoriti, ali to treba i pokazati. Mi smo olimpijski šampioni i oni to respektuju.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.