Početna » Nacionalna selekcija » Počele pripreme reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj

Počele pripreme reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj

Srbija - Grčka, polufinale SP
(Foto: Albert ten Hove /
Orange Pictures / Vaterpolo savez Srbije)

U Kragujevcu su u subotu počele pripreme kandidata za učešće na Evropskom prvenstvu, koje će se održati u Hrvatskoj od 4. do 16. januara.

U hodu ćemo se okupljati na pripremama zbog obaveza igrača u Kupu Evrope i poslednjeg kola italijanske lige. Imamo mesec dana priprema da obnovimo i unapredimo stvari na kojima smo radili prošle godine. Treniraćemo u Kragujevcu i Beogradu i imaćemo tri provere, na turniru u Mađarskoj i treninzima sa Hrvatskom i Nemačkom. Posle lakše grupe na Evropsko prvenstvu, očekuje nas osmina finala protiv nekog od jačih protivnika i to je prvi cilj koji je pred nama – rekao je Uroš Stevanović, savezni selektor.

Podsetimo, na spisku selektora Stevanovića su: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico ( Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Petar Jakšić (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnićki), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Noazi la Sek), Filip Janković (Radnički), Nikola Lukić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan) i Luka Gladović (Partizan).

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu su: pomoćni treneri Stefan Ćirić i Darko Bilić, trener za golmane i video analizu Miloš Ostojić, kondicioni trener za rad na suvom i u vodi Dajana Zoretić, doktori Nikola Repac i Ivan Marjanović, fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, trener za golmane Žarko Petrović.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.