Početna » Nacionalna selekcija » Uroš Stevanović odredio širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo u Zagrebu

Uroš Stevanović odredio širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo u Zagrebu

Uroš Stevanović Srbija Španija Fukoka 2023
(Foto: Albert ten Hove / Orange Pictures / Vaterpolo savez Srbije)

Selektor reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, odredio je širi spisak kandidata za učešće na Evropskom prvenstvu u Zagrebu od 4. do 16. januara.

Na spisku su: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović ( Vuljagmeni), Nemanja Vico ( Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Petar Jakšić (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnićki), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi  Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Filip Janković (Radnički), Nikola Lukić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan), Luka Gladović (Partizan).

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu su: pomoćni treneri Stefan Ćirić i Darko Bilić, trener za golmane i video analizu Miloš Ostojić, kondicioni trener za rad na suvom i u vodi Dajana Zoretić, doktori Nikola Repac i Ivan Marjanović, fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, trener za golmane Žarko Petrović.

Reprezentacija će tokom priprema učestvovati na turniru u Budimpešti na kojem će pored Mađara i Srbije igrati Nemci, Španci i Rumuni. Termin je 18 – 21. decembar. Posle toga se od 23. decembra pripreme nastavljaju u Beogradu a predvidjeni su zajednički treninzi sa Hrvatskom od 28. do 30. decembra.

Srbija će u Zagrebu igrati u grupi C sa Nemačkom, Maltom i Izraelom.

5 komentara

  • Verovatno svi po zasluzi.? Plačemi se. Treba da odu iz ove zemlje svi oni koji vrede. Verovala sam u Uroša da je jedini ispravan osto u ovom sportu, razočarenje

  • Zenska reprezntacija
    Nekada je bilo nekako,sada je nikako. Ceo jedan tim nije pozvan ili je otkazao poziv selektorki jer na spisku su ponovo igracice koje ne igraju u kubovima ali imaju mesto u reprezentaciji.Za pojedine je ulaznica u reprezentaciju i to da im je iza imena veliko USA a kako i gde igeaju nije bitno. Odavno reprezentaciju ne cine kvalitetne igracice i to su skoro uvek prpireme jednog kluba o trosku saveza. Da li neko kontrolise kvalitet ovog spiska ili ce i dalje da slusa bajku o tome kako ce to u buducnosti biti sve lepo jer zelimo Izraelski a sada neki Holandski model. Vecito drugi na spisku reprezentacije imaju kompletnu ekipu sa izuzetkom tri strana igraca.Gde je nestao jedan kompletan tim devojaka?
    „Reprezentativke su počele pripreme za učešće na EP u Ajndhovenu od 5.januara. U prvj fazi priprema na bazenu Košutnjak, do 9. decembra, Srpkinje sparinguju sa Hrvaticama.
    Na pripremama su: Nikolina Travar (Vojvodina), Maja Dulić (SAD), Aleksandra Antanasijević (Crvena zvezda), Nađa Kulić (Palilula), Nada Mandić (Barseloneta), Mesa (Crvena zvezda), Anja Švec (Vojvodina), Tijana Lukić (Crvena zvezda), Aleksandra Trmčić (Vojvodina), Andrea Lazović (Crvena zvezda), Hristina Ilić (Crvena zvezda), Iva Lujić (Crvena zvezda), Ana Milićević (Rapailo), Tijana Teodorović (SAD=, Jelena Šarac (SAD), Milica Zelić (Crvena zvezda), Jovana Radonjić (Crvena zvezda), Iva Marinković (Crvena zvezda), Nika Ratković (Palilula).
    U stručnom timu su pored selektorke Dragane Ivković, Zoran Kontić pomoćni trener, Aleksandra Lazarević kondicioni trener, Vladimir Mijanović, trener golmana, Dragana Ivković kondicioni trener.
    Od 10. do 16. decembra pripreme će biti u Zistu (Holandija), od 17. do 22. je rad i igranje na turniru u Sentešu. Zatim od 23. do 29. decembra rad u Šapcu i do odlaska na EP pripremaće se u Beogradu.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace