Početna » Domaća takmičenja » Novi Beograd duplo bolji od Partizana u borbi za finale Kupa Srbije

Novi Beograd duplo bolji od Partizana u borbi za finale Kupa Srbije

Partizan Novi Beograd polufinale Kupa Srbije
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u prvom polufinalnom duelu pobedili Partizan sa ubedljivih 16:8. Ekipa Živka Gocića će u nedelju, u svom trećem finalu Kupa Srbije u nizu, igrati sa pobednikom duela u kojem se sastaju Crvena zvezda i Radnički.

Srpski šampion je duel sa Partizanom dočekao oslabljen neigranjem trojice važnih igrača, Nikole Jakšića, Miloša Ćuka i Dimitriosa Skumpakisa, dok su crno-beli bili bez ruskog centra Mizijeva.

Novi Beograd je imao kontrolu nad utakmicom od početka, pa je posle osam minuta vodio sa 4:1. U drugoj četvrtini se Partizan sa dva gola probližio na 3:7, u trećem periodu je bilo 9:6 za Gocićev tim, ali je u poslednjih osam minuta serijom od 5:0 Novi Beograd otklonio sve dileme.

Raspoloženi trostruki strelci Granados, Vučinić, Vlahopulos i Radulović su bili udarne igre ali treba pomenuti kapitena Filipovića koji je komandovao igrom a asistencijama je svoje saigrače stavljao pred lak zadatak da pogode mrežu.

Čestitam momcima, igrali su dobro u oba pravca i pored kadrovskih problema koje smo imali. Ovaj meč smo već zaboravili. Okrećemo se finalu, ambicije su ogromne. Zvezda i Radnički su odlično vođeni timovi ali verujem u moje momke. Od početka smo igrali jako, ponavljam, zadovoljan sam angažovanjem i rezultatom – rekao je Živko Gocić, trener Novog Beograda.

Partizan – Novi Beograd 8:16 (1:4, 2:4, 3:3, 2:5)

Gradski bazen. Sudije: Virijević i Milović. Isključenja: Partizan 14, Novi Beograd 10.

PARTIZAN: Žoao Pedro, Jakšić 1, Dimitrijević, Jauković 1, Krstić 1, Tomić, Trtović, Drašković 1, Božović 1, Smiljević 1, Giga, Gladović 1, Dimković, Kutajar 1. Trener Korolija.

NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović 1, Granados 3, Vučinić 3, Pijetlović, Drašović 1, Ćetković, Perković, Filipović 1, Lukić 1, Vlahopulos 3, De Mikelis, Radulović 3. Trener: Gocić

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace