Početna » Nacionalna selekcija » ZVANIČNO: Dubrovnik, Zagreb i Ajndhoven domaćini Evropskog prvenstva u januaru!

ZVANIČNO: Dubrovnik, Zagreb i Ajndhoven domaćini Evropskog prvenstva u januaru!

Vasilije Martinovic Srbija Rumunija EP Split 2022
(Foto: Aleksandra Krupanič, Vaterpolo savez Srbije)

Evropska vaterpolo federacija potvrdila je danas u zvaničnom saopštenju da će Evropsko prvenstvo za vaterpoliste biti održano u Dubrovniku i Zagrebu od 4. do 16. januara, dok će vaterpolistkinje igrati u Ajndhovenu od 5. do 13. januara naredne godine.

Bili smo primorani da odložimo Evropsko prvenstvo u Netanji zbog terorističkih napada protiv izraelskog naroda. U interesu sportista, drago mi je što smo uspeli da obezbedimo dva sjajna domaćina i želim da se zahvalim našim savezima u Hrvatskoj i Holandiji što su učinili sve da se ova prvenstva održe. Zajedničkim radom organizovaćemo ove događaje na optimalan način – rekao je predsednik Evropske federacije Antonio Silva, a prenosi zvanični sajt.

Srpski vaterpolisti će igrati u grupi C, u kojoj su još Izrael, Nemačka i Malta. Ukoliko zauzme prvo mesto u grupi, Srbija bi u osmini finala igrala sa poslednjim sastavom iz grupe A i, ako tu bude uspešna, u četvrtfinalu će se sastati sa prvoplasiranom ekipom iz grupe B. U grupi A su Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska, u grupi B Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka, a u grupi D Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija.

Srpske vaterpolistkinje su u grupi C, sa Rumunijom, Češkom i Turskom. Ukoliko osvoje prvo mesto, što je cilj, igrale bi sa poslednjom ekipom iz grupe A, u kojoj su Holandija, Mađarska, Hrvatska i Grčka. U grupi B su Španija, Izrael, Francuska i Italija, a u grupi D su Slovačka, Nemačka, Velika Britanija i Bugarska.

Evropsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku

„A“ grupa: Crna Gora, Španija, Francuska, Hrvatska.

„B“ grupa: Gruzija, Mađarska, Italija, Grčka.

„C“ grupa: Srbija, Nemačka, Izrael, Malta.

„D“ grupa: Slovačka, Holandija, Slovenija, Rumunija.

Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu

„A“ grupa: Holandija, Mađarska, Hrvatska, Grčka.

„B“ grupa: Španija, Izrael, 3. Francuska, Italija.

„C“ grupa: Rumunija, Srbija, Češka, Turska.

„D“ grupa: Slovačka, Nemačka, Velika Britanija, Bugarska.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.