Početna » Ženski vaterpolo » Ubedljive pobede Zvezde i Vojvodine na startu Čelendžer Kupa

Ubedljive pobede Zvezde i Vojvodine na startu Čelendžer Kupa

Ilic Zvezda Vojvodina finale Kupa
(Foto: Slobodan Sandić, SportNet)

Vaterpolistkinje Crvene zvezde i Vojvodine ostvarile su ubedljive pobede na startu evropske sezone, pošto su u prvom kolu turnira koji se igraju u okviru LEN Čelendžer Kupa bile bolje od bugarske Lokomotive i britanskog Mančestera.

Beogradski sastav, koji učestvuje na turniru u Bugarskoj, u prvom kolu je savladao domaćina sa ubedljivih 17:3, a do kraja turnira će igrati sa britanskim Oterom, portugalskim Fluvialom i malteškim Sirensom. Sa druge strane, Vojvodina je domaćin jednog od tri turnira, a na startu je slavila protiv Mančestera sa 14:7. U grupi su još turski ODTU, zagrebačka Mladost i splitski Jadran, a sa svakog od tri turnira na fajnal-siks će se plasirati po dve najbolje ekipe.

Zvezda je u Bugarskoj sjajno počela utakmicu, pa je posle tri minuta bilo 3:0. Lokomotiva je prekinula nalet, ali samo na kratko, razigrala se Jovana Radonjić, a prednost je rasla sve do 13:1 i sve je bilo gotovo. Radonjić je sa pet golova bila najefikasnija, dok je Ksenija Mojseva dodala četiri pogotka.

Zvezda je igrala u sastavu: Lazić, Lazović, Mojseva 4, Marinković 2, I. Lujić, Milenković, Jaščenko 1, Radonjić 5, Diaz Mesa 2, Ilić 2, J. Lujić, Lukić 1, Radojčić.

Novosađanke su takođe nametnule jak ritam utakmice već u prvih osam minuta, kada su stekle pet golova prednosti. Pitanje pobednika gotovo da je bilo rešeno na poluvremenu, kada je domaća ekipa vodila sa 10:3, a u nastavku je Vojvodina bez problema održavala tu prednosti. Milana Hamzaeva je sa četiri gola bila najefikasnija. Rival Vojvodine u drugom kolu biće turski ODTU u petak od 19 sati.

Vojvodina je igrala u sastavu: Travar, Švеc 2, Pеjić, Fonoti 1, Trmčić 2, Amliaеva, Čorda, Popov 2, Savčеnko 1, Damnjanović 2, Hamzaеva 4, Moćan, Andrić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace