Početna » Nacionalna selekcija » Da li će Izrael biti domaćin Evropsko prvenstva u januaru? Oglasio se LEN!

Da li će Izrael biti domaćin Evropsko prvenstva u januaru? Oglasio se LEN!

Do početka Evropskog prvenstva u Izraelu ostala su još dva i po meseca, ali je sada sve pod velikim znakom pitanja zbog ratnih dešavanja u toj zemlji. Početak Šampionata Evrope u Netanji zakazan je za 3. januar naredne godine, a povodom ove situacija u četvrtak se oglasila i Evropska federacija za vodene sportova (LEN),.

U svetlu trenutne situacije u Izraelu, LEN je u aktivnim razgovorima sa Lokalnim organizacionim komitetom Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje bi trebalo da se održi u Netaniji od 3. do 16. januara 2024. Naše misli i podrška idu žrtvama i svima onima čiji su životi pogođeni aktima nasilja.

Obe organizacije će nastaviti da pažljivo prate situaciju i njen potencijalni uticaj, kao i da istražuju sve opcije pre nego što donesu odluku o domaćinstvu takmičenja. Obezbeđivanje bezbednih uslova za ekipe koje učestvuju, službena lica i gledaoce biće naš glavni prioritet. LEN i Vaterpolo savez Izraela ostaće u kontaktu sa svim timovima i pružiće najnovije informacije o situaciji što je pre moguće, nakon što se usaglasi pravac delovanja sa svim zainteresovanim stranama„, navodi se u saopštenju LEN-a.

Evropska federacija bi morala u najskorijem roku da donese odluku o tome da li će Šampionat Evrope biti održan u Izraelu, ili će pronaći drugo rešenje. Međutim, pitanje je koja država bi prihvatila organizaciju takvog događaja s obzirom da start zakazan za 3. januar, a odlaganje nije moguće budući da je već u februaru Svetsko prvenstvo u Dohi.

U prethodnih dvanaest godina domaćini su bili Ajndhoven, Beograd, Budimpešta dva puta, Barselona i Split, a glavni Srbije biće domaćin i 2026. godine.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.