Početna » Nacionalna selekcija » Drašović: Možemo još bolje, imamo motiv da se dokažemo, cilj plasman na Olimpijske igre

Drašović: Možemo još bolje, imamo motiv da se dokažemo, cilj plasman na Olimpijske igre

Radomir Drašović, Svetsko prvenstvo Fukoka 2023
(Foto: Albert ten Hove / Orange Pictures / Vaterpolo savez Srbije)

Radomir Drašović, u godini nove obnove srpskog tima, gotovo da nije propuštao reprezentativne akcije. Pripreme u Americi, turnir u Podgorici, pa tokom leta Istanbul, Los Anđeles i Fukuoka. Bez odmora, dakle, kada je nacionalni tim u pitanju.

Uz sve to sijaset odigranih utakmica za Novi Beograd. Odmor posle Fukuoke je jedva dočekao. Daleko od bazena, daleko od kapica i lopte.

Prija ali uskoro stižu obaveze. I klupske i reprezentativne i uvek igram sa najvećim ambicijama – najavljuje ciljeve reprezentativni bek na početku razgovora za Sport Klub.

Na SP u Fukuoki nije bio debitant. Osetio je sa pet golova takmičenje u Gvandžuu 2019. Ovoga puta je pripadao iskusnijem delu ekipe.

Prošlo je već neko vreme, slegli su se utisci iz Fukuoke. Bilo je dosta pozitivnih stvari ali konačnim plasmanom ne smemo i ne možemo da budemo zadovoljni. I dalje smatram da vredimo mnogo više. Mlada smo ekipa koja se još uigrava i sazreva. Prvi put je ova postava, novi je trener Stevanović sa kojim je saradnja bila izvanredna. Kako je teklo vreme, iz dana u dan smo sve više rasli. Tek će to doći do izražaja. Zbog toga sam zadovoljan i razmišljam pozitivno kada su u pitanju predstojeće obaveze.

Radomir Drasovic Srbija Svetski Kup
(Foto: Krsto Vulović / Vaterpolo savez Crne Gore)

Četvrto mesto na svetu mnogo znači pre svega zbog plasmana u polufinalu.

Pobedili smo jaku Italiju, jednu od najjačih selekcija u Evropi, uz Španiju i Mađarsku koja je sa novim trenerom Vargom dostigla visok nivo igre. Ta pobeda je bila vetar u leđa i pojavila se nada da bi mogli da uradimo velike stvari u nastavku.

Ipak, usledila su dva poraza od Grčke i Španije, medalja je ostala samo želja:

Pokazali smo da nismo dovoljno isksuni, nismo imali glavu, nismo pristupili na najbolji način. To je sve iskustvo, izvući ćemo pouku. Za Pariz imamo dve šanse. Radimo korak po korak kao do sada. Imamo prostor da se podignemo, da se kvalifikujemo za Pariz i tamo damo svoj maksimum. Možemo to već i u Izraelu da obezbedimo. Svi možemo još bolje, imamo motiv da se dokažemo. Sve je na našoj strani i zbog toga sam optimista kada je u pitanju naš put do Olimpijskih igara – zaključio je Drašović.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.