Početna » Nacionalna selekcija » Rašović i Drašović: Nema mesta euforiji, verujemo u ovu ekipu, borićemo se svim srcem

Rašović i Drašović: Nema mesta euforiji, verujemo u ovu ekipu, borićemo se svim srcem

Strahinja Rašović, Srbija - Španija, Fukoka 2023.
(Foto: Albert ten Hove / Orange Pictures / Vaterpolo savez Srbije)

Najbolji strelac dosadašnjeg toka Svetskog prvenstva, Strahinja Rašović, rekao je po završetku četvrtfinalnog meča sa Italijom da nema mesta euforiji i slavlju, jer se ekipa odmah okreće meču sa Grčkom. On je još jednom ponovio da izuzetno veruje u svoju ekipu i da se nada da će igra biti još bolja u narednoj utakmici.

Izuzetno težak meč, kao što se moglo videti, ali nema šta, zaboravljamo sada ovu utakmicu. Nema mesta euforiji i slavlju, jer još uvek nismo ništa uradili. Okrećemo se Grcima, nema puno vremena, imamo jedan dan da se spremimo i odigramo polufinale. Kao što sam i ranije rekao, izuzetno verujem u svoju ekipu, nadam se da ćemo dodatno podići naš nivo igre i da ćemo biti još bolji u polufinalu – rekao je Rašović, strelac ukupno pet golova u meču sa Italijom.

Radomir Drašović, Svetsko prvenstvo Fukoka 2023
(Foto: Albert ten Hove / Orange Pictures / Vaterpolo savez Srbije)

Radomir Drašović je bio jedan od četvorice sigurnih izvođača peteraca, a iz iste situacije je bio precizan i u regularnom delu meča.

Iza nas je izuzetno težak i iscrpljujuć meč protiv favorizovane Italije. Znali smo kakav su protivnik, što su i pokazali. Neke nedostatke i greške u odbrani smo nadomestili timskim duhom i energijom. Mislim da smo zasluženo pobedili, jer, iako mnogi smatraju da su peterci lutrija, to mora da se zasluži i ova ekipa je to zaslužila. Pobediti u četvrtfinalnoj utakmici je izuzetno teško i bitno, ali ono pravo tek sledi. Brzo zaboravljamo ovaj meč i okrećemo se Grcima. Znamo da nas u narednim danima očekuje borba za medalju, ali verujem u ove momke, znam da ćemo se boriti svim srcem do kraja i verujem da ćemo doći do tog zlata.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.