Početna » Nacionalna selekcija » Marko Radulović veruje u medalju u Fukoki

Marko Radulović veruje u medalju u Fukoki

Marko Radulovic Srbija Crna Gora
(Foto: Krsto Vulović / Vaterpolo savez Crne Gore)

Vaterpolo reprezentacija Srbije će 17. jula otvoriti Svetsko prvenstvo utakmicom protiv Španije. Dva dana kasnije sledi utakmica sa apsolutnim austsajderom Južnom Afrikom i potom, 21. jula, duel sa Crnom Gorom.

Jedan od aduta srpskog tima je mladi Marko Radulović, koji je branio boje reprezentacije i prošlog leta na Svetskom, odnosno Evropskom prvenstvu. Odličan šuter, dokazan sa raznim priznanjima u mlađim kategorijama,

Najvažnije je da budemo u dobrom psihološkom i fizičkom stanju. To je preduslov da budemo uspešni u očekivanim borbama za medalju. Da, mislim da možemo do odličja – optimistički kaže Radulović koji je u 44 utakmice postigao 65 golova za Srbiju.

Radulović je bio deo selekcija koja je na kvalifikacionom turniru Svetskog Kupa u Podgorici pobedila Španiju i Crnu Goru, a to su rivali Srbije u grupi na Šampionatu u Fukoki.

Imamo teške rivale. Prva utakmica sa Španijom je jako bitna. Ako dobijemo taj meč i kasnije duel sa Crnom Gorom imali bi lakšeg rivala u četvrtfinalu. Mislim da bi to bila Francuska. U suprotnom je put mnogo teži, tu su Mađarska, Italija, Hrvatska, ali to ne menja naše ambicije.

Mladi vaterpolista ne sumnja u podmlađenu selekciju Srbije, za koju će igrati čak šest igrača rođenih posle 2000. godine.

Ne sumnjam u snagu ekipe, njen potencijal. Dosta je promenjena u odnosu na prošlo leto, ima dosta novih igrača. Motiv je tu. Ne bih stavljao nikakav pritisak na ekipu. Svi znamo i verujemo da možemo mnogo da uradimo i da sve ipak zavisi od nas – zaključio je mladi vaterpolista.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.