Početna » Nacionalna selekcija » Marko Radulović veruje u medalju u Fukoki

Marko Radulović veruje u medalju u Fukoki

Marko Radulovic Srbija Crna Gora
(Foto: Krsto Vulović / Vaterpolo savez Crne Gore)

Vaterpolo reprezentacija Srbije će 17. jula otvoriti Svetsko prvenstvo utakmicom protiv Španije. Dva dana kasnije sledi utakmica sa apsolutnim austsajderom Južnom Afrikom i potom, 21. jula, duel sa Crnom Gorom.

Jedan od aduta srpskog tima je mladi Marko Radulović, koji je branio boje reprezentacije i prošlog leta na Svetskom, odnosno Evropskom prvenstvu. Odličan šuter, dokazan sa raznim priznanjima u mlađim kategorijama,

Najvažnije je da budemo u dobrom psihološkom i fizičkom stanju. To je preduslov da budemo uspešni u očekivanim borbama za medalju. Da, mislim da možemo do odličja – optimistički kaže Radulović koji je u 44 utakmice postigao 65 golova za Srbiju.

Radulović je bio deo selekcija koja je na kvalifikacionom turniru Svetskog Kupa u Podgorici pobedila Španiju i Crnu Goru, a to su rivali Srbije u grupi na Šampionatu u Fukoki.

Imamo teške rivale. Prva utakmica sa Španijom je jako bitna. Ako dobijemo taj meč i kasnije duel sa Crnom Gorom imali bi lakšeg rivala u četvrtfinalu. Mislim da bi to bila Francuska. U suprotnom je put mnogo teži, tu su Mađarska, Italija, Hrvatska, ali to ne menja naše ambicije.

Mladi vaterpolista ne sumnja u podmlađenu selekciju Srbije, za koju će igrati čak šest igrača rođenih posle 2000. godine.

Ne sumnjam u snagu ekipe, njen potencijal. Dosta je promenjena u odnosu na prošlo leto, ima dosta novih igrača. Motiv je tu. Ne bih stavljao nikakav pritisak na ekipu. Svi znamo i verujemo da možemo mnogo da uradimo i da sve ipak zavisi od nas – zaključio je mladi vaterpolista.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace