Početna » Sve vesti » Stigao odgovor Novog Beograda: Zašto se Jelenić ne oglašava po pitanju drugih igrača i klubova?

Stigao odgovor Novog Beograda: Zašto se Jelenić ne oglašava po pitanju drugih igrača i klubova?

Slobodan Soro - Pod kapicom
Slobodan Soro – Pod kapicom

Posle izjave predsednika Vaterpolo saveza Srbije, Viktora Jelenića, koji je po završetku priprema reprezentacije prokomentarisao poteze Novog Beograda vezano za suspenzije Dušana Mandića i Nikole Jakšića, usledilo je saopštenje Novog Beograda, odnosno direktora tog kluba, Slobodana Sora.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Nakon poslednje izjave predsednika VS Viktora Jelenića u kojoj komentariše i iznosti svoj stav po pitanju dešavanja u našem klubu, sa čim nemam problem, ali bih voleo da iste onda aršine ima i prema drugim klubovima.

I kada se javno bavi i komentariše našu klupsku politiku i odnose unutar našeg kluba, da to isto radi i što se ostalih klubova u zemlji tiče, pa i svojom Crvenom Zvezdom u kojoj i dalje odlučuje i za sve se pita i ponaša kao da je njen vlasnik, a ne predsednik saveza. Shodno tome podsetiću Jelenića o stvarima koje ceo vaterpolo svet zna, ali nikako da čujemo da ih on javno komentariše, kao što komentariše javno odluke našeg kluba. Zbog toga se nadamo da će praksa i tu od danas da se promeni i da će predsednik od sada iznositi javnosti sve što se tiče svakog kluba u zemlji, čemu se mi jako radujemo, jer za razliku od drugih nemamo šta da krijemo.

Da krenem redom.

Razumemo brigu predsednika Jelenića za igrace Mandića i Jakšića kao sto smo svesni da sve što se dešavalo može da utiče na rezultate naše reprezentacije i taj deo odgovornosti prihvatamo ali isto tako ne razumemo zašto se ne oglašava i po pitanju drugih igrača koji su se našli u daleko goroj situaciji.

Ne komentariše momenat kada su dvojica reprezentativaca, Vico i Radulović, završili sezonu početkom januara. Za njih je tada završena sezona, bili su prepušteni sami sebi, jer ih je upravo sadašnji selektor, a njihov trener u Radničkom, Uroš Stevanović, izbacio iz ekipe u sred sezone. Nikakvog komentara iz Saveza nije bilo. Podsetio bih da je samo malo više od godinu dana pre toga Marko Radulović bio proglašen za najboljeg mladog vaterpolistu na svetu posle osvajanja zlatne medalje u Pragu. Naš klub je bio taj koji mu je u tom momentu otvorio vrata i omogućio mu sve potrebne uslove za dalji normalan rad.

Da li ga pogađa to sto Nikola Lukić i Lazar Dobožanov više nisu na spisku selektora Stevanovića posle potpisa za Novi Beograd a Radoslav Filipović kada je na izlaznim vratima našeg kluba posle dužeg vremena dobija poziv za pripreme reprezentacije iako smatramo da je Radoslav to i ranije zasluživao.

Zašto nije našao za shodno da se oglasi po pitanju finansijske situacije u Radničkom iz Kragujevca i u Crvenoj Zvezdi. Iz nekog razloga praksa neplacanja igraca se na žalost vratila u naš sport i postaje ponovo normalnost. Crvena Zvezda već tradiciono na pola sezone raspušta tim i daje mogućnost svima da idu gde žele znajući da je to na polusezoni skoro nemoguće. Partizan se sa druge strane grčevito bori da izađe iz mraka u kom se nalazi već godinama, ali im je račun i dalje u blokadi i dugovanja prema bivšim igračima su i dalje neizmirena. Radnički ove godine nije isplatio nijednu platu svojim igračima i mnoge i sada uslovljava da se odreknu dugovanja da bi im dao ispisnice. Nijednu reč o tome nismo čuli od predsednika Jelenića iako su egzistencije svih tih igrača i njihovih porodica ugrožene, jer čitave godine ne dobijaju svoj obećan novac. Novi Beograd za razliku od svih njih, nema nijedno dugovanje i sve svoje obaveze redovno izmiruje. Ove teme očigledno nisu prioritet predsednika Jelenića, već mu je prioritet obračunavanje sa Novim Beogradom, ali ok, idem dalje.

Kako treba da se posmatra kada vaterpolo Savez 4 godine za redom časti Crvenu Zvezdu domaćinstvom finalnog turnira Kupa Srbije tako što pokriva sve troškove organizacije. Na taj način predsednik Jelenić favorizuje svoj klub i pravi loš imidž vaterpolo Saveza Srbije koji jednako pripada svim klubovima i gde bi svi trebali biti ravnopravni. Više puta smo pitali, na koji način može da se bude domaćin Kupa Srbije i uvek smo dobijali isti odgovor od Jelenića.”Nije tvoje to da pitaš, o tome ja odlučujem”!

Na kraju bi se vratili na pomenute Jakšića i Mandića.

Nikola Jakšić se povredio u julu mesecu na SP u Budimpešti, pogrešno je lečen i naš klub je bio taj koji je pomogao u saniranju povrede. Kada se pojavila nova povreda ramena, direktno povezana sa prethodnom povredom lakta, Savez nije želeo da snosi ništa od troškova lečenja. Sve je prebačeno na naš klub, a isti slučaj je bio posle nove povrede u decembru. Što se tiče visine obeštećenja koje traži naš klub neka se malo raspita kolike su bile uplate prilikom prelaska Filipovića i Mandića iz Partizana u Pro Reko. Verujem da on to sve zna ali očigledno sa lošom krajnjom namerom daje sebi za pravo da daje paušalne ocene i neumesna poređenja.

Po pitanju Mandića bih se vratio na Split i zašto vaterpolo javnost nikada nije saznala zašto je preskočio poslednje 2 utakmice Evropskog prvensta. Zašto je sve to prošlo onako usput bez velike pompe baš kao i smena slektora Savića koja je obeležena jednom objavom i slikom na Instagramu.

Naš klub se trudi da postavi neke nove standarde u našem sportu koji svi volimo. Neke stvari možda nisu popularne i javno prihvaćene ali mi verujemo da su za dobro kako našeg kluba, tako i naše reprezentacije na duže staze.

Za kraj bih podsetio da je naša reprezentacija trenutno 5. na Svetu i 7. u Evropi i da posle 1996. ponovo igramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Tada je to bilo zbog sankcija koje su nas sklonile sa međunarodne scene, a sada zbog rezultata sa poslednjeg prvenstva.

Novi Beograd kao finalista dva puta Lige šampiona, danas brani čast srpskog vaterpola sa jedinim ozbiljnim rezultatima, koji ne računajući mlađe katergorije, srpski vaterpolo ima poslednjih godina. Od toga odustati neće bez obzira na sve opstrukcije koje imamo od strane ljudi koji rukovode našim savezom.

Vaterpolo je sport veći od svih nas, pa i od predsednika Jelenića.„, navodi se u saopštenju Sora, odnosno Novog Beograda.

Viktor Jelenic 100 godina vaterpola VSS
(Foto: Ivica Veselinov, VSS)

Novo, mnogo kraće saopštenje, brzo je stiglo sa adrese Vaterpolo saveza Srbije.

Drago mi je da bivši brazilski reprezentativac, portparol Novog Beograda, čovek koji je tužio Vaterpolo savez Srbije za dugovanja, kaže da je vaterpolo veći od svih nas. Tako i treba da bude. Zato bih dotičnom gospodinu postavio samo jedno pitanje.

Da li ste 10. avgusta 2016, na Olimpijskim igrama u Riju de Žaneiru, kada ste branili za brazilsku reprezentaciju na utakmici protiv reprezentacije Srbije, koju je Srbija izgubila 6:5 uz vašu veliku pomoć, primali srpsko nacionalno priznanje? Molim vas za kratak odogovor na ovo lako pitanje – da ili ne. Imao bih još pitanja, ali su teška a to nekom drugom prilikom, pošto je interes reprezetacije i države Srbije na prvom mestu„, navodi se u saopštenju koje je potpisao prvi čovek VSS, Viktor Jelenić.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace