Početna » Transferi » Petar Velkić pojačao rumunsku Oradeu

Petar Velkić pojačao rumunsku Oradeu

Petar Velkic Srbija Italija
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Povremeni srpski reprezentativac, Petar Velkić, napustio je italijansku Ortiđu i u naredne dve sezone nosiće kapicu rumunske Oradee.

Centar rođen 1998. godine ponikao je u Partizanu, za koji je nastupao sve do 2017. godine, kada je prešao u Šabac. Četiri sezone je proveo u gradu na Savi, osvojio duplu krunu, a zatim se ponovo vratio na Banjicu. Međutim, već posle jedne sezone, kao i gotovo svi saigrači, napustio je klub i prešao u redove italijanske Ortiđe.

Bio je to pravi potez, pošto je njegov tim imao fantastičnu sezonu, u kojoj se plasirao u finale Kupa Italije i zauzeo treće mesto u domaćem šampionatu.

Veoma sam zadovoljan proteklom sezonom i to iz više razloga. Prvo, postigli smo istorijski uspeh kluba pobedivsi Brešu u polufinalu Kupa Italije, dok smo u prvenstvu Italije zauzeli treću poziciju. Dakle, pokazali smo da možemo da pariramo Breši i Pro Reku, klubovima koji su na samom vrhu svetskog vaterpola – rekao je Velkić za Vaterpolo vesti i dodao:

Oduševili su me fenomenalni međuljudski odnosi, kako u ekipi, tako i u upravi kluba. Ortiđa je jedna velika familija, u kojoj sam se tako i osećao od prvog treninga. Veliku ulogu je svakako imao trener, Stefano Pikardo, koji je na pravi način umeo da se posveti i, po potrebi, prilagodi treninge u odnosu na psihofizičko stanje igrača. Ponosan sam što sam imao tu čast da igram zajedno sa legendarnim Tempestijem, kao i sa drugim izuzetno talentovanim igračima. Želim Ortiđi puno sreće u budućnosti.

Rumunska Oradea igraće u novoj sezoni Kup Evrope, a njene redove napustio je Mateja Asanović, još jedan bivši igrač Partizana.

Potpisao sam dvogodišnji ugovor, očekujem dobru saradnju i najviši plasman u domaćim, odnosno međunarodnim takmičenjima i ja ću dati sve od sebe da se to i realizuje. Ove godine sezona počinje ranije i tome se veoma radujem, posebno imajući u vidu činjenicu da ovog leta, po prvi put, nemam reprezentativne obaveze – rekao je 25-godišnji Velkić, koji je prošle godine predstavljao Srbiju na Evropskom prvenstvu u Splitu, ali se potom nije našao na spisku novog selektora, Uroša Stevanovića.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace