Početna » Nacionalna selekcija » Korolija saopštio spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Bukureštu

Korolija saopštio spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Bukureštu

Juniorska reprezentacija Srbije 2003 SP 2023
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije, Miloš Korolija, objavio je spisak igrača koji će predstavljati nacionalnu selekciju na Svetskom prvenstvu u Bukureštu, od 10. do 17. juna.

Na spisku su: Petar Pajković (Vojvodina), Radoslav Virijević (Radnički), Mitar Maraš (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan), Luka Gladović (Partizan), Nikola Kojić (Radnički), Bogdan Gavrilović (Radnički), Zoran Božović (Partizan), Viktor Urošević (Vukovi), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Petar Stanić (Šabac), Aleksandar Kovačević (Valis), Srđan Baucalo (Valis) i Andrija Jauković (Parizan).

Pored selektora Korolije, u stručnom timu su Miroslav Bajin, Teodor Bradajić (treneri) i Bojan Međedović (kondicioni trener).

Srbija će na Svetskom šampionatu igrati u grupi sa Mađarskom, Grčkom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Redom igramo sa Mađarskom, Grčkom i Amerikom. Nisam najzadovoljniji jer nije bilo vremena za pripreme ali kako nama tako i svima. Srećom ekipa je duže vremena u ovakvom sastavu sa dodatkom dvojice igrača koji su 2003 godište – rekao je savezni trener Korolija.

Ovu generaciju je ranije vodio Uroš Stevanović, koji je krajem prošle godine preuzeo seniorsku selekciju.

Mislim da nije loše da rade sa više trenera. Priprema zavisi i od onoga što su radili u klubovima tokom sezone. Najvažnije je da su sada svi zdravi, spremni da odgovore zahtevima Svetskog prvenstva.

Konkurencija će biti žestoka, što je pokazao i nedavno održani turnir u Beogradu:

Videlo se ono što smo znali da će biti dosta izjednačenih reprezentacija. Amerikanci su odavno pokazali kvalitet, imaju seniorske igrače, a tu su evropske ekipe, Španija, Grčka, Italija, biće to pravi turnir. Možda su Mađari jedan korak ispred baš zbog iskustva koje imaju u seniorskoj konkurenciji. Imamo talenta kao i oni ako ne više. Atmosfera je uvek dobra kada se zna šta znači igranje za reprezentaciju, nemam zamerki – završio je Korolija.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace