Početna » Transferi » Filip Filipović potvrdio: Nastavljam karijeru u Novom Beogradu

Filip Filipović potvrdio: Nastavljam karijeru u Novom Beogradu

Filip Filipovic Srbija OI 2021
(Foto: Marcel Ter Bals)

Dosadašnji vaterpolista grčkog Olimpijakosa, Filip Filipović, nosiće kapicu Novog Beograda u novoj sezoni, piše grčka Gazzeta, kojoj je levoruki vaterpolista potvrdio ovu informaciju.

Evropski vicešampion je tako dobio novo pojačanje za sledeću sezonu, pošto su pre Filipovića saradnju dogovorili Marko Radulović i, još uvek nezvanično, Nikola Lukić i Lazar Dobožanov. Levoruki vaterpolista je posle dve godine napustio Pirej i, kako kaže za Tanjug, produžio igračku karijeru za još godinu dana, a da je veoma blizu prelska u redove srpskog prvaka objavljeno je još krajem aprila. Međutim, dve nedelje kasnije dugogodišnji srpski reprezentativac je rekao da su pregovori i dalje u toku i da još uvek ništa nije potpisano.

Međutim, 36-godišnji vaterpolista je sada potvrdio da će i definitivno naredne sezone braniti boje srpskog šampiona, te da će tako ponovo sarađivati sa Živkom Gocićem, koji mu je bio trener u Solnoku, a još mnogo duže saigrač u nacionalnoj selekciji. Filipović je u tek završenoj sezoni sa crveno-belima osvojio duplu krunu u Grčkoj i zauzeo je peto mesto u Ligi šampiona, pošto je njegov tim u četvrtfinalu izgubio upravo od Novog Beograda.

Recimo da se na kraju puta osećam dobro, i ništa više od toga. Jer, kao što sam rekao i posle poraza od Novog Beograda u četvrtfinalu, ovaj tim nije stvoren za peto ili sedmo mesto. Definitivno smo bili napravljeni za nešto više. I, da i vama razjasnim, produžiću karijeru za još godinu dana. Nastaviću karijeru u Novom Beogradu – rekao je Filipović i dodao:

Iskoristiću ovu priliku da se izvinim našim navijačima koji su verovali u nas, takođe i predsedniku. Nešto iščlo naopako, znali smo to, svi mi, ali nismo uspeli da promenimo. Ovo bi mogla biti dobra lekcija za Olimpijakos.

Olimpijakos Liga sampiona F8 2023
(Foto: Miodrag Todorović / VK Novi Beograd)

Srpski vaterpolista je rekao pre godinu dana da će mu ova sezona u Olimpijakosu biti poslednja u igračkoj karijeri, ali je u međuvremenu promenio plan.

Moja najveća želja bila je da završim karijeru ovde sa ovom neverovatnom grupom momaka. Zahvalan sam im i reći ću im kada se nađemo na piću ili dva. Možda i mnogo više. Ali, reći ću im da je bila čast biti deo ovog tima. Od prvog trenutka kada sam stigao u Olimpijakos, svi ovde, navijači, a posebno deca, prihvatili su me kao svog. Osećao sam Atinu kao svoj dom tokom dve godine.

Vežu me lepe emocije, biće teško, sigurno ću se vratiti u Atinu da tu provedem izvesno vreme. Mislim da nisam imao slične trenutke u životu, tako lepe, kao kada sam bio sa ovim momcima. Zaista su sjajne ličnosti – zaključio je Filipović.

Jedan komentar

  • A sto ne u Partizan kojega vodis?Kako ces igrati protiv kluba gde se sve pitas?Uvek su ti pare bile na prvom mestu.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace