Početna » Nacionalna selekcija » Mitrović: Možemo da budemo zadovoljni, postoji ogroman prostor za napredak

Mitrović: Možemo da budemo zadovoljni, postoji ogroman prostor za napredak

Branislav Mitrović
(Foto: instagram.com/lalex.k, Vaterpolo vesti)

Srpska reprezentacija je završila pripreme u Americi, na turniru na kojem je po dva puta igrala sa domaćinom i španskom selekcijom, osvojila je drugo mesto. Španija je prva sa odnosom pobeda 3-1, Srbija druga sa 2 – 2 mada je pobeda protiv Amerike ostvarena na peterce, dok je domaćin treći sa 1-3.

Na kraju, mislim da možemo da budemo zadovoljni. Novi je trener, nova ekipa, neki momci su tu prvi put, neki se vratili i verujem da je plan bio da se spojimo i da vidimo koliko sada možemo. Bilo je naporno, jer pored četiri odigrane utakmice bilo je isto toliko sparinga sa drugim reprezentacijama – kaže iskusni čuvar mreže Branislav Mitrović.

Golman koji je od 2009. u reprezentativnom sistemu, a od 2013. standardni golman nacionalnog tima smatra da se na turniru igralo sa konstantnim progresom.

Prvi meč protiv Amerike je bio loš ali smo se posle podigli. Protiv Španije smo u drugom kolu izgubili dobijen susret. U novojutakmici sa njima smo vodili i pet razlike i na kraju pobedili 14:12. U završnom dueli sa domaćinom smo loše počeli. Mislim da smo bili umorni, možda i zadovoljni ali smo se brzo vratili, izborili nerešeno i posle pobedili.

Ono što je najbitnije, dok su se posmarale utakmice Srbije, bio je povratak u atmosferu koja je uvek krasila repezentaciju.

Zbog toga su nam i te dve pobede bile jako potrebne. Vidljivo je da je ogroman prostor za napredak. Ne možemo da utičemo na vreme za pripreme, ali veliki rad, energija i atmosfera koja su bili prisutni mogu da nam donesu dobre rezultate.

Mitrović tome nije želelo da pridaje veliki značaj ali njegov učinak u poslednjem meču sa Amerikom je bio impresivan: 16 odbrana, 62 posto uspešnosti, dva odbranjena peterca tokom meča i sva tri odbranjena u penal seriji.

U karijeri nisam nikada imao takav učinak ukupni na jednoj utakmici. Što se tiče samih peteraca ne znam da je neko imao takav skor. Rekli bi istorijski – dodao je Mitrović, suviše iskusan i uspešan da bi jednom sjajnom meču na pripremama davao epohalan značaj.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.