Početna » Nacionalna selekcija » Miloš Sekulić na klupi reprezentacije Nemačke

Miloš Sekulić na klupi reprezentacije Nemačke

Milos Sekulic Nemacka
(Foto: LEN)

Nekadašnji centar Partizana, Miloš Sekulić, novi je selektor muške reprezentacije Nemačke. On je na tom mestu nasledio nekadašnjeg selektora Srbije i Crne Gore, Petra Porobića, čiji je bio asistent u prethodnih godinu dana.

Sekulić je 1997. napustio Partizan i od tada živi u Nemačkoj, gde je igrao za veći broj klubova. Pet godina je bio selektor ženske selekcije Nemačke i sa tom reprezentacijom je učestvovao na Evropskom šampionatu u Beogradu 2016, kada je bio u grupi bolji od Srbije u borbi za četvrtfinale.

Na raspolaganju će mu biti i sin Aleksa, igrač Špandaua koji je već bio na pripremama.

Poznajem naravno igrače. Proveo sam čitavu godinu sa njima od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pa do takmičenja u Budimpešti i Splitu. Radili smo, bez dileme, kvalitetno, intenzivno, zaista na visokom nivou. Međutim osvojena mesta su bila realnost. Moj cilj je da uz pripreme, uspem da rešim glavne probleme na drugoj strani, koji su van rada reprezentacije. Hoću da svi zajedno u nemačkom vaterpolu sagledamo probleme i da ih zajednički rešavamo. Materijala ima i to je ohrabrujuće ali, ponavljam, cilj je da nove generacije od 18 do 20 godina sa ostalim igračima dolaze iz kluba pripremljeniji i fizički i igrački, kako bi polazna osnova na radu reprezentacije bila na višem nivou.Radićemo kvalitetno, očekujem da budemo učesnici Evropskog prvenstva u Izraelu i svaki iskorak u rezultatu će biti znak da smo na dobrom putu – rekao je za Sport Klub Miloš Sekulić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace